Klassieke gerechten, daar zijn wij Belgen toch wel fan van. Vlees, puree en groentjes kunnen niets mis doen, bij ons ook niet, begrijp ons niet verkeerd! Maar wat als je nu je gerechtje opfrist en een groentenpuree maakt van je favoriete (seizoens)groente? Lekker gezond en voedzaam. Dit is ook een goede tip voor ouders van wie de kinderen niet zo’n fan zijn van groentjes. In de vorm van puree is het niet alleen gemakkelijker om op te eten, de toegevoegde ingrediënten voegen een extra smaak toe aan de groente en wie weet ontdekt je kroost zo hun nieuwe favoriete groente. Hierbij een heerlijk recept: Kalfsmedaillon met bloemkoolpuree
Ingrediënten (voor 4 personen)
- Voor de puree:
- 1 bloemkool, in roosjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine Becel Bakken en Braden
- 2 teentjes knoflook
- Melk
- Peper, zout, nootmuskaat
- 50 gram Geraspte parmezaan
- 4 stuks kalfsmedaillon (100 gram elk)
- Becel Bakken en Braden
- Waterkers/peterselie/bieslook voor de garnituur
Bereiding
- Breng anderhalve liter zout water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat zo’n 15 minuten koken tot de bloemkool zacht is.
- Verwarm de margarine en fruit de knoflook gedurende 2 minuten en haal van het vuur.
- Giet het water van de bloemkoolroosjes af en mix de bloemkool fijn in een keukenrobot en voeg de knoflook toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng de Parmezaanse kaas en een scheutje melk bij de puree.
- Bak het vlees mooi bruin in een scheutje Bakken en Braden. Werk af met peterselie, waterkers en/of bieslook