Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Slimme tandverzekering voor het hele gezin

Camille
3 min read

Een gezond en mooi gebit is belangrijk voor iedereen. Het is niet alleen een onderdeel van je gezondheid, het creëert ook meer zelfvertrouwen. Helaas kan het onderhoud van je tanden hoog oplopen. De wettelijke ziekteverzekering bepaalt betaalt slechts een deel van je tandzorg terug. Vandaar is het aan te raden om een aanvullende tandverzekering te nemen.

Geen onaangename verrassingen

Een tandverzekering voor het hele gezin is daarom zeker aan te raden. Dentalia Plus biedt vele voordelen voor jong en oud. Er zijn verschillende zaken die gedekt worden door een extra tandverzekering:

  • Tegemoetkoming voor preventieve en curatieve tandverzorging (Tanden trekken, mondradiologie enz.)
  • Tegemoetkoming voor het behandelen van het tandvlees.
  • Tegemoetkoming voor prothesen en implantaten.
  • Tegemoetkoming voor orthodontie.

Door een extra tandverzekering af te sluiten kan je vaak bedragen tot 1.025 euro terugvragen.

Preventieve kosten

Het wordt aangeraden om minstens 1 keer per jaar op controle te gaan bij de tandarts. Onder preventieve tandverzorging valt o.a. tandsteenverwijdering, reiniging en het opvullen van gaatjes en groeven. Met een extra tandverzekering is er een tegemoetkoming van 100%. Het begin van een stralende glimlach!

Voor curatieve verzorging, prothesen, implantaten of parodontologie kan je rekening op een terugbetaling tot 80%. Klik hier voor de voorwaarden. Met een preventieve tandverzorging spoor je beginnende tandproblemen op voordat ze erger worden. Tijdens het mondonderzoek kan de tandarts vaststellen of er zich een bepaald risico voortdoet en kan hij nog de aangepaste verzorging bieden.

Werking tandverzekering

Bij een extra tandverzekering zoals Dentalia Plus betaal je een maandelijkse bijdrage. De verzekering komt vervolgens tegemoet in de kosten van je tandverzorging. In het eerste aansluitingsjaar is de totale tegemoetkoming beperkt tot 250 euro. Dit bedrag stijgt in je 2de aansluitingsjaar tot 500 euro. Vanaf het 3de jaar kan je rekening op een tegemoetkoming van 1.025 euro per jaar. Bij elk tandartsbezoek neem je een tegemoetkomingsaanvraag mee. Die laat je vervolgens invullen door je arts en verstuur je naar je verzekeringsmaatschappij.  Hierna zal je je tegemoetkoming ontvangen.

Dagelijks goede verzorging

Natuurlijk moet niet alle zorg voor het gebit aan de tandarts worden overgelaten. Voorkomen is beter dan genezen. Dagelijks een goede verzorging in acht nemen is daarom ook het eerste begin van een mooie glimlach. Uit bevindingen van artsen en onderzoekers is gebleken dat een goede mondhygiëne en sterke tanden kunnen helpen om de algehele gezondheid in balans te houden. Onbehandelde en verwaarloosde mondklachten kunnen via het tandvlees in de rest van het lichaam gaan woekeren. Dit is een zeer goede reden om minstens éénmaal per jaar een controle te laten doen bij de tandarts.

Altijd blijven lachen

Een hoge terugbetaling op diverse behandelingen. Uitstekende zorg. Voordelig verzekerd. Daar blijf je om lachen. Geen zorgen en uitstelgedrag om naar de tandarts te gaan als de kosten vooraf helder en overzichtelijk zijn. Een slimme tandverzekering voor het hele gezin betekent enorm veel lachen op de lange termijn!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…