Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Steeds moe ’s morgens? Met deze tips heb je geen koffie meer nodig

Anja
2 min read

Ben jij altijd moe als je uit bed komt en drink je normaliter drie koppen koffie om je een beetje fit te voelen? Gebruik dan de tips in dit artikel en je hebt geen koffie meer nodig om lekker energiek te zijn in de ochtend.

Tip 1: begin de dag meteen actief

Als je wakker bent, is het belangrijk om je lichaam te laten weten dat je wakker bent. Ga niet op de bank hangen omdat je moe bent, maar ga meteen actieve dingen doen en je lichaam wordt direct wakker. Maak een lekker ontbijtje voor jezelf, ruim even wat op en doe wat oefeningen om wakker te worden en je voelt je meteen energieker.

Tip 2: zorg voor licht in de slaapkamer

Door licht in je slaapkamer te laten schijnen, word je natuurlijker en dus gemakkelijker wakker. Wil je niet al om 6 uur in de ochtend wakker worden van het eerste ochtendlicht? Laat de gordijnen dan dicht, maar gebruik kunstlicht om ontspannen wakker te worden.

Tip 3: sta op met een doel

De meeste mensen motiveren zichzelf om op te staan door dingen op te noemen die ze die dag moeten doen. Heb je een leuke dag voor de boeg, dan is dit een goede manier om jezelf uit bed te krijgen. Heb je eigenlijk niet zo’n leuke dag, dan kun je jezelf beter op een andere manier motiveren. Bedenk wat voor leuke dingen je die dag wel gaat doen, zoals het bezoeken van een film na je werk of een etentje als je van kantoor terugkomt en je kunt gemakkelijker uit bed komen.

Tip 4: zet muziek op

Door muziek op te zetten, kun je ook gemakkelijker uit bed komen. Je lichaam wordt niet alleen wakker, maar je wordt ook vrolijker als je een leuk nummer luistert tijdens het opstaan.

Tip 5: drink een flinke kop thee

In de nacht verlies je veel vocht. Niet alleen door nachtelijk zweten, maar ook door simpelweg adem te halen. Als je uitgedroogd bent, voel je je standaard moe en lusteloos. Drink je een flinke kop thee als je wakker bent, dan wordt de vochtbalans weer aangevuld en hier krijg je energie van.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…