Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Testers gezocht: test Dyson Pure Cool luchtreinigingsventilator

Lore
3 min read

Op 9 april 2018 lanceerde Dyson de Dyson Pure Cool luchtreinigingsventilator. De Pure Cool-luchtreiniger detecteert en verwijdert verontreinigende stoffen en gassen, en verspreidt vervolgens gereinigde lucht door de hele kamer. Daarbovenop biedt de Dyson Pure Cool ook verkoeling in de zomer, een echte win-win dus. En goed nieuws: we mogen een aantal lezers de kans geven om Dyson Pure Cool te testen! Ontdek hieronder hoe je je kandidaat kan stellen. 

Het probleem van luchtvervuiling binnenshuis

Luchtverontreiniging is niet alleen een buitenshuis probleem. Integendeel, de lucht in je woning kan wel tot vijf keer zo vervuild zijn als de lucht buiten. De oorzaak? Binnenhuise vervuilers zoals luchtverfrissers, (geur)kaarsen, schoonmaakmiddelen, meubels, open haard… die verontreinigende stoffen uitscheiden. Ook koken kan de lucht in huis vervuilen en dan komt er vaak ook nog wat luchtvervuiling van buiten mee naar binnen. Veel van die vervuiling zie je niet, maar ze hebben wel een effect op je gezondheid: ze kunnen allergieën, astma en andere problemen met je ademhaling verergeren of veroorzaken. 

Maatregelen nemen

Uiteraard kan je tegen die vervuilers maatregelen nemen, bijvoorbeeld voldoende verluchten en ventileren. Vaak volstaat dat echter niet om de lucht binnen echt volledig te optimaliseren. Aangepaste technologie, zoals die van de Dyson Pure Cool luchtreiniger, kan in dat geval ingezet worden in de strijd tegen binnenhuisvervuiling. Bijzonder aan de Dyson Pure Cool is dat hij, naast het reinigen van de lucht, ook automatisch deeltjes en gassen detecteert en 99,95% van de zeer fijne deeltjes daadwerkelijk uit de lucht haalt*. Aanpassen van de instellingen kan niettemin ook met een afstandsbediening of de bijhorende app. 

Test Dyson Pure Cool 

Maak jij je ook soms zorgen over de kwaliteit van de lucht in huis? Dan kan de Dyson Pure Cool ongetwijfeld verlichting brengen. De luchtreinigende ventilator van Dyson detecteert en verwijdert vervuilende stoffen en verspreidt vervolgens gereinigde lucht in de hele kamer. En aangezien iedereen baat heeft gezonde, gezuiverde binnenlucht, zijn we heel enthousiast zijn dat we een aantal lezers de Dyson Pure Cool mogen laten testen

De inschrijvingen voor dit testpanel zijn afgelopen.

*De Dyson Pure Cool gaat daarmee verder dan de standaardtestcondities. De AHAM AC1-2015-standaard definieert de prestaties van een luchtreiniger in een gespecificeerde testruimte, uitsluitend op basis van reinigingsefficiëntiecijfers.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…