Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lezeres Laure (26) over haar deelname aan ‘Zin in zoet’-testpanel: “Toch enkele slechte gewoontes kunnen afleren”

5 min read

Even terug gingen we op zoek naar een aantal lezeressen die vaak een onweerstaanbare zin in zoet ervaarden. Onder andere lezeres Laure reageerde op onze oproep en kreeg daardoor de kans om gedurende 40 dagen Bio-Chromium van Pharma Nord te testen.

Bio-Chromium draagt bij tot een stabiele bloedsuikerspiegel en het is net een schommelende bloedsuikerspiegel die een plots hongergevoel en drang naar zoet kan veroorzaken.

Hielp het ook Laure van haar slechte snoep- en zoete snackgewoontes af?

Herkende mezelf in beschrijving zoetebek

Ik schreef me in voor het testpanel omdat ik me echt wel in de beschrijving van ‘zoetebek’ herkende.

  • Zo hebben we op het werk altijd wel wat snoep of koekjes liggen: op het ene moment kan ik die best goed weerstaan, maar op andere momenten is de zin in zoet zo sterk dat ik  niet weg te slaan ben bij onze snoep- en koekjesvoorraad.
  • Verder probeer ik  gezond te eten, maar volledig voldaan na een maaltijd ben ik toch niet vaak. De zin in een dessert, een lekker extraatje… is vrijwel altijd aanwezig. Net gegeten hebben en al meteen denken aan wat ik als volgende kan eten? Bijna dagelijkse kost…
  • Zeker in de namiddag (na de lunch) kan ik het ook wel eens lastig hebben achter mijn pc, tijdens een meeting… Vaak neem ik dan mijn toevlucht tot een koffie of een (light) frisdrankje.
  • Ik heb ook wel zo mijn trucjes: snel mijn tanden poetsen als ik drang naar zoet voel opkomen. Maar tegenwoordig is ook dat niet per se meer een garantie op succes: vaak eet ik ’s avonds laat toch nog iets, ondanks de gepoetste tanden.

Kortom, ik was zeer benieuwd of Bio-Chromium mij van deze slechte gewoontes kon afhelpen! 

Nee, vandaag geen snoepje!

Eenmaal ik mijn verpakking Bio-Chromium ontvangen had, besloot ik om voortaan altijd 1 tablet na mijn ontbijt te nemen. De voormiddag doorkomen zonder (ongezond) snacken was op dat moment namelijk een echte uitdaging.

Of de aanvulling met chromium nu meteen zijn werk deed of ik ‘mentaal’ ook direct een klik maakte, weet ik niet, maar al vanaf de eerste dagen van het testpanel lukte het me écht beter om aan de koekjes en snoep op kantoor te weerstaan.

Beter gevoel

De haast onweerstaanbare aantrekkingskracht die dat lekkers anders op me heeft, viel eigenlijk wat weg. Ik werd me ook bewuster van het slechte gevoel of dipje dat die sugar rushes mij anders bezorgen. Wellicht omdat ik me in de eerste plaats ook beter voelde, en dan wil je dat positieve gevoel natuurlijk vasthouden!

Dat gevoel kon ik ook na de werkdag doortrekken: ik ging wat vaker sporten. Dat zorgde er dan weer voor dat ik ook mijn drang naar ongezonde laatavondsnacks beter kon beheersen. Want opnieuw: eenmaal je in een goeie flow zit, wil je die natuurlijk voortzetten!

Niet echt afgevallen, wel fitter

Doorheen de 40 dagen dat ik Bio-Chromium getest heb, merkte ik  dat ik:

  • Makkelijker kon weerstaan aan lekkers, zeker voor de lunch en ’s avonds laat
  • Mij over het algemeen beter voelde
  • Wat vaker ging sporten, omdat ik meer energie had en in een positieve flow zat

Ook al ben ik niet echt afgevallen tijdens de testperiode van 40 dagen, ik voelde me na afloop wel fitter. Bovendien werd ik me heel wat bewuster van welke invloed  ongezonde snackgewoonten  hebben op mijn humeur en energiepeil doorheen de dag.

40 dagen zijn zo om

De testperiode van 40 dagen was trouwens zo om. Voorlopig heb ik nog geen nieuwe verpakking Bio-Chromium gekocht, tot nu toe lijk ik mijn zin in zoet en bijhorende slechte gewoontes namelijk vrij goed onder controle te kunnen houden.

Moest ik ineens merken dat ik toch in mijn oude gewoontes verval, zou ik zeker wel opnieuw een aanvulling met Bio-Chromium overwegen.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…