Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om gladder je benen, bikinilijn en oksels te scheren

Camille
3 min read

Het is weer zomer, de tijd van bikini’s en weinig kleren. Dit betekent wel dat je natuurlijk wilt dat je lichaam er tiptop uitziet. Een lekker bruin kleurtje, mooi verzorgd haar, en natuurlijk geen ongewenst lichaamshaar. Het scheren van je bikinilijn kan echter een hele klus zijn. Haartjes overslaan, een geïrriteerde huid. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Daarom hieronder tips om gladder je benen, bikinilijn en oksels te scheren!

1. Een goed scheermes

Wanneer je van plan bent je lichaam te scheren, zorg er dan voor dat je een goed scheermes gebruikt. Je hebt goedkopere wegwerp mesjes, maar deze zorgen voor huidirritatie en werken vaak ook nog eens minder goed. Investeer dan liever iets meer geld, en schaf een scheermesje van goede kwaliteit aan.

2. Scherp en schoon

De meest gemaakte fout op het gebied van scheren is dat vrouwen een bot of vies mesje gebruiken. Gebruik een mesje niet langer dan een paar maanden en zorg dat je deze altijd goed reinigt voor gebruik.

3. Eerst knippen

Wanneer je schaamhaar door de lange winter, op volle lengte is zul je het eerst moeten bijknippen voordat je met een scheermes aan de gang gaat. Zo kun je zien in welke richting de haartjes groeien. Knip het tot ongeveer 1 centimeter lang.

4. Douche of bad

Door het nemen van een warme douche of bad, zorg je ervoor dat je poriën open gaan staan. Ook worden je haartjes weker, wat er voor zorgt dathet scheren makkelijker wordt. Koud water sluit de poriën, en maakt het scheren lastiger.

5. Scheergel

De bikinilijn is een lastige plek om te scheren. Wanneer je scheergel gebruikt voor het scheren van deze plek, zorg je ervoor dat het mesje soepel de haartjes kan verwijderen en heb je minder kans op huidirritaties.

6. Scheer met de haargroei mee

De gouden regel is dat je altijd met de haargroei mee moet scheren. Neem rustig de tijd om te zien waar de haartjes heen groeien, deze groeien meestal naar beneden

7. Spoelen

In een scheermesje kunnen aardig wat haartjes blijven zitten. Zorg dat je het scheermesje tussentijds met (lauw) water schoonspoelt.

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…