Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om je haarkleur mooi te houden

Anja
2 min read

Wanneer je net je haar geverfd hebt, wil je die mooie kleur natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Hieronder 5 tips die je helpen om je haarkleur mooi te houden.

Shampoo en conditioner

Natuurlijk wil je dat je haar schoon en fris is, maar vlak voordat je je haar gaat verven is het niet aan te raden om je haar te wassen. Wanneer je tijdens je laatste wasbeurt geen shampoo gebruikt, zorgt dit ervoor dat de kleur beter op je haar ‘plakt’, zonder dat er oliën in de weg zitten.

Een andere tip is om een paar dagen voor je verfbeurt een diepe conditioner te gebruiken, dit zal veel vocht achterlaten waardoor de verf beter opgenomen wordt.

Kies de juiste kleur

Logischerwijs is een kleur die compleet afwijkt van je natuurlijke haarkleur verschrikkelijk lastig om bij te houden. Binnen een paar weken zal er al uitgroei te zien zijn, en de kleur verandert al snel in een andere tint. Kies dus een kleur die binnen het spectrum van je eigen natuurlijke kleur valt en je haar zal veel langer mooi blijven.

Let op het seizoen

De seizoenen kunnen een grote invloed hebben op je haarkleur. Veel mensen kiezen voor een lichte haarkleur in de zomer, terwijl de zon erg schadelijk is voor je haar. Verf je haar dus niet midden in de zomer wanneer de zon schijnt.

Kies de juiste producten

Wanneer de zon onvermijdelijk is en je echt toe bent aan een nieuwe verfbeurt, kun je haarproducten kiezen met een ‘zonbeschermende functie’.

Let op de temperatuur van het water

Heet water is voor geen enkel type haar goed, maar het kan al helemaal schadelijk zijn voor gekleurd haar. Koud water is zonder twijfel de beste keuze wanneer het op het verzorgen van je haar aankomt. Dit zorgt er tevens voor dat je je frisser voelt na een wasbeurt.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…