Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips voor een natuurlijke afkoeling van je woning

Camille
3 min read

Door oververhitting in je huis word je lusteloos en slaap je bovendien minder goed. Wist je zelfs dat een te hoge binnentemperatuur ook gevaarlijk kan zijn? Gelukkig is dit goed te voorkomen. Lees snel onze onderstaande tips.

Te hoge binnentemperatuur: gevaarlijk

Door de zon kan je woning snel opwarmen. Wanneer het té warm wordt, is dit niet alleen oncomfortabel maar ook schadelijk voor je gezondheid. Vooral voor ouderen en zieke mensen kunnen te hoge temperaturen gevaarlijk zijn. Ieder jaar zien we weer dat het aantal sterfgevallen toeneemt tijdens hete dagen.

De oplossing: buitenzonwering

De meest efficiënte manier om oververhitting te voorkomen, is buitenzonwering. Hierdoor kan je de temperatuur in je woning met zo’n 5 à7 graden doen dalen. Buitenzonwering is aan de buitenkant van de ramen gevestigd, waardoor de zonnestralen de ramen niet bereiken en het binnen frisser blijft.

Geld besparen

Buitenzonwering levert je naast het thermisch comfort nog meer voordelen op. Het helpt je o.a. ook besparen op je energierekening. Doordat je de buitenzonwering op de juiste momenten kunt inschakelen, hoef je minder je huis te verwarmen of te verkoelen met een energieverslindende airco. Hierdoor kan je ongeveer 12% op je energiekosten besparen.

Natuurlijk koelen

Indien je huis toch opgewarmd is, dan is belangrijk dat je het natuurlijk gaat koelen. Zo vermijd je dat de hitte zich in je huis opstapelt. Maar je ramen en deuren opzetten is hierbij niet altijd een oplossing. Het is niet inbraakveilig en levert ook heel wat insecten op.

De oplossing hiervoor is inbraakwerende verluchtingsrooster. Deze worden naast je raam geplaatst of in een nieuw raam geïntegreerd. De verluchtingsroosters zijn langs buiten bekleed met aluminium lamellen en kunnen langs binnen volledig worden opengezet zoals een raam. De frisse lucht kan tussen de lamellen in grote volumes binnenkomen om zo je woning te spoelen en af te koelen. En dit volledig gratis!

≠ types buitenzonwering

Tegenwoordig heb je veel keuze wat betreft types, stijlen en kleuren buitenzonwering. Veel gekozen opties zijn:

  • Verticale zonwering
  • Horizontale zonwering
  • Structurele zonwering
  • Schuifpanelen

Wil je extra comfort? Dan kan je ervoor kiezen om je zonwering uit te rusten met een wind- of zonnesensor. Die schakelt de zonwering automatisch in en uit op basis van de hoeveelheid zonneschijn en wind. Optimaal gemak dus en bovendien erg handig als je overdag niet thuis bent. Ontdek hier de toepassingen voor zonwering.

 

Meer info over gezond wonen? Ontdek het hier! »

www.renson.be

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…