Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips voor witte tanden op een natuurlijke manier

Bram
5 min read

Iedereen wil wel wittere tanden, maar niet iedereen heeft er geld voor over om de tanden witter te maken. Ben jij ook niet tevreden over de kleur van je gebit, maar wil je geen bleekbehandeling ondergaan om de tanden witter te maken? Lees dan in dit artikel hoe je de tanden op een natuurlijke manier witter kunt maken. 

1. Sinaasappelschil voor witte tanden

In diverse landen is het gebruikelijk om de witte kant van een sinaasappelschil te gebruiken om de tanden witter te maken. In de witte kant van een sinaasappelschil zit namelijk een zuur dat de tanden natuurlijk witter maakt, wat betekent dat dit een effectieve manier is om de tanden te verbleken. 

Je kunt sinaasappelschil gebruiken om de tanden witter te maken door de volgende stappen te volgen:

  1. Wrijf de tanden in met de witte kant van een sinaasappelschil. 

  2. Wacht een paar minuten.

  3. Spoel de mond en poets de tanden na, zodat er niets van het zuur op de tanden blijft zitten. 

Je kunt de tanden de eerste week nog iedere dag witter maken door gebruik te maken van een sinaasappelschil, maar na een week kun je de frequentie beter terugschroeven naar twee tot drie keer per week. Doe je het te vaak, dan kunnen de zuren in de sinaasappelschil het glazuur van de tanden aantasten en dit is natuurlijk niet de bedoeling. 

2. Kruidnagel

Kruidnagel is een kruid dat erom bekend staat de tanden op een natuurlijke manier witter te maken. Je kunt het kruid gebruiken door op een bloemetje te kauwen, maar dit vinden veel mensen niet prettig. Wil jij ook je tanden witter maken met kruidnagel, maar zie je het niet zitten om op een bloemetje te moeten kauwen? Dan kun je ook een paar druppels kruidnagelolie op je tandenborstel doen en hier vervolgens je tanden mee poetsen. Een extra voordeel van het gebruik van kruidnagel om je tanden witter te maken, is dat kruidnagel een frisse adem geeft. Dit komt omdat het kruid bacteriën uit de mond verwijdert en dus een slechte adem door bacteriën kan verhelpen. 

3. Poets je tanden met kruimels van verbrand brood

In Iran laten vrouwen hun brood expres helemaal verbranden, waarna ze het zwarte brood verkruimelen en op een tandenborstel doen. Vervolgens poetsen ze hun tanden met de zwarte broodkruimels, want van de verbrande broodkruimels zouden de tanden witter worden. Het is niet echt lekker om te doen, maar het schijnt wel echt te helpen.

4. Poets de tanden met kurkuma

Kurkuma is een kruid dat een opvallende gele kleur heeft en voornamelijk door mensen uit India gebruikt wordt om de tanden mooi wit te krijgen. Het klinkt misschien wat raar om de tanden wit te maken met een kruid dat geel is, maar het schijnt wel echt te helpen. Poets de tanden niet te vaak met kurkuma, want dit is juist niet goed voor de tanden. Houd er overigens wel rekening mee dat kurkuma een typische smaak heeft, waar je zeker tegen moet kunnen als je het kruid gaat gebruiken om je tanden witter te maken. 

5. Aardbei: Natuurlijk middel voor wittere tanden

Een iets smakelijker middeltje dat je kunt gebruiken om je tanden witter te maken, is aardbei. In aardbeien zitten zuren die de tanden witter maken, wat betekent dat je ook dit product kunt gebruiken om je tanden op natuurlijke wijze witter te maken. Je bijt of snijdt de aardbei in de lengte doormidden en je gebruikt het witte deel van de aardbei om je tanden witter te maken. Je krijgt er niet alleen wittere tanden van, maar het is nog lekker ook. 

6. Eet een zure appel

Niet alleen in aardbeien, maar ook in zure appels zitten bepaalde zuren die de tanden witter maken. Het enige wat je hoeft te doen om je tanden witter te maken met deze zuren, is het regelmatig eten van een zure appel. Eet je de appel, dan komen de zuren al vrij en kunnen de zuren je tanden al witter maken. Je hoeft dus niet over je tanden te wrijven met stukjes appel, maar eet simpelweg regelmatig een lekker zuur appeltje om je tanden witter te maken. 

7. Baksoda en citroen 

Veel mensen hebben er geen idee van, maar de meeste tandenpasta’s hebben baksoda als belangrijkste bestanddeel. Combineer je baksoda met citroensap, dan kun je jouw tanden op natuurlijke wijze witter maken. Dit doe je doo een schaaltje met baksoda klaar te zetten, hier een beetje citroensap aan toe te voegen en het mengsel met een tandenborstel op je tanden aan te brengen. Laat het mengsel maximaal een minuut zitten en poets je tanden daarna goed om alles er vanaf te krijgen. Laat het mengsel in ieder geval nooit langer zitten dan een minuut, want dan kan het glazuur van je tanden aangetast worden door het citroensap.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…