Varkensvlees met garnalen en couscous

varkensvlees-met-garnalen-couscous.jpg

Varkensvlees en garnalen zijn populaire producten in de Belgische keuken, maar wat dacht je van een gerecht met beide ingrediënten samen? Vlees en vis in één heerlijk gerecht, met een twist: de couscous zorgt voor een lichte maaltijd. Je maakt de maaltijd zo pikant als je zelf wilt, maar wij schotelen je het basisrecept voor om een smakelijke en gezonde wok met groentjes, vlees én vis te maken.

Ingrediënten

  • 400 gram couscous
  • 200 gram varkensvlees in blokjes
  • 125 gram garnalen of 12 reuzegarnalen
  • 100 gram wortels in blokjes
  • Groene, gele en rode paprika in blokjes
  • 200 gram shiitakes of ander champignons in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ajuin
  • sojasaus
  • Becel vloeibaar
  • Koriander of peterselie optioneel

Bereiding

  • Verhit een scheutje olijfolie of vloeibare margarine in een wokpan en voeg de ajuin en knoflook toe. Fruit 1 minuut. Voeg het varkensvlees toe en een snuifje zout en laat 5 minuten bakken.
  • Voeg de wortelen, paprika en garnalen toe. Giet sojasaus in de wok – naar smaak – en roer goed tot de saus overal zit. Bak 7 minuten tot de groentjes goed zacht zijn geworden. Voeg na 2-3 minuten de champignons toe.
  • Maak ondertussen de couscous klaar zoals op het pakje beschreven staat. Afhankelijk van het soort couscous kan dit 1 tot 10 minuten duren.
  • Giet de couscous af en voeg een eetlepel vloeibare margarine toe. Meng daarna met de groenten en het vlees in de wokpan. Schep in diepe borden of kommetjes en dresseer eventueel met koriander of peterselie

Becel BIO