Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vermager je als je bibbert van de kou?

Camille
3 min read

Het is misschien een vreemde vraag, maar mensen stellen het vaker: vermager je als je bibbert van de kou? Als je het koud hebt, dan is het best goed mogelijk dat je vet aan het verbranden bent.  Als je aan het afvallen bent, dan kan het zijn dat je het koud kunt krijgen. Maar je valt niet af doordat je bibbert van de kou, je hebt daar juist last van, doordat je aan het afvallen bent. Door vet te verbranden kunnen mensen het koud krijgen. Je lichaam is dan ook continu bezig om alles te verwerken, waardoor je symptomen kunt krijgen.

Symptomen bij het afvallen

De symptomen die je kunt krijgen als je aan het afvallen zijn kunnen verschillen:

  • Bibberen of trillen en het koud hebben
  • Slechter kunnen slapen
  • Verandering van stoelgang

Dat zijn slechts een paar voorbeelden waar je daadwerkelijk last van kunt krijgen als je aan het afvallen bent. Gelukkig blijven deze niet doorgaan en zal je lichaam zich weer aan gaan passen, waardoor je je uiteindelijk steeds beter zult gaan voelen. Het hebben van symptomen is ook geheel afhankelijk van de hoeveelheid vet die je aan het verbranden bent, of terwijl, hoeveel kilo’s je kwijt wilt raken.

Snelheid van het afvallen zorgt ook voor bibberen

Als je heel snel gaat afvallen, dan bibbert je lichaam ook van de kou. Je bent te hard aan het vermageren, waarschijnlijk doordat je er te hard aan werkt, of misschien juist op de verkeerde manier, want je lichaam heeft wel een bepaalde hoeveelheid energie nodig om te kunnen functioneren. En haal je het niet om een gezonde hoeveelheid calorieën tot je te nemen, dan val je weliswaar veel sneller af, helemaal als je er goed bij blijft bewegen, maar zal je uiteindelijk veel meer last van de koude hebben. Daarnaast komen de kilo’s er, mits je stopt met een bepaald dieet, veel sneller weer aan.

Goed afvallen zorgt voor minder bibberen

Ga je op een correcte manier afvallen, door je eetpatroon aan te passen bijvoorbeeld, dan is er een goede kans dat je minder of helemaal niet gaat bibberen. Heb je er dan toch nog last van, ga dan met een diëtiste om de tafel zitten om te kijken wat je eraan kunt doen om het gezond te houden.

Zorg ervoor dat je lekker in je vel zit

Zorg er dus voor dat je lekker in je vel zit als je gaat afvallen, want om je er alleen maar ellendig bij te voelen, door bijvoorbeeld te bibberen van de kou, daar heeft helemaal niemand een voordeel aan.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…