Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 gouden tips om te genieten van die perfecte gelakte nagels

Camille
5 min read

Perfect gelakte vinger – of teennagels, het is voor veel vrouwen geen evidentie. Het lakken verloopt niet altijd van een leien dakje. Slordige randen, oneffenheden, een te dikke laag, afbladdering, enzovoort. Om dit alles te vermijden hoef je enkel onze 5 gouden tips op te volgen, en zo te genieten van perfect gelakte nagels.

1. Zorgvuldige voorbereiding

Vooraleer je begint aan het echte werk, is een zorgvuldige voorbereiding van de natuurlijke nagel essentieel. Goed verzorgde nagels zijn een belangrijk begin om die perfect gelakte nagels te bekomen.

Allereerst ga je, indien nodig, de oude nagellak verwijderen. Het is aan te raden om hiervoor een acetonvrije nagelremover te gebruiken, zo ga je de nagel niet uitdrogen en beschadigen. Vervolgens ga je de nagels op de juiste lengte vijlen (niet knippen!). Daarnaast is het ook belangrijk om je nagelriemen met een bokkenpootje netjes naar achteren te duwen. Dat kan je doen met een nagelriemverzachter, dat zorgt ervoor dat je nagelriemen zachter worden en je ze dus gemakkelijker en zonder huidbeschadigingen naar achteren kan duwen. Verder moeten de nagels en handen goed schoon gemaakt zijn voor je begint met lakken. Nadien maak je de nagels vetvrij, zo zal de nagellak beter hechten.

2. Zorg voor een goede basis

Voor het lakken is het belangrijk een basecoat aan te brengen. Een basecoat is te vinden in een transparante vorm, maar je kan er ook vinden die je nagels versterken en beschermen. De basecoat zorgt ervoor dat de nagellak langer en beter blijft zitten én dat je nagels niet verkleuren.

3. Correct de lak aanbrengen

Nadat de basecoat helemaal droog is, kan je met het lakken van je nagel beginnen. Niet alleen moet je ervoor zorgen dat de nagellak correct wordt aangebracht, ook de kwaliteit van de gekozen nagellak is belangrijk. Schud niet met het flesje, maar rol deze stevig tussen je handen. Lak niet de volledige nagel, maar laat de zijkanten vrij. Lak niet helemaal tot aan de nagelriem, zo kan er lucht onder de lak ontstaan, waardoor deze rapper zal afbladderen. Breng ook geen dikke laag aan, maar start met een dunne laag. Laat de eerste laklaag goed drogen, indien gewenst kan je nadien een tweede laag aanbrengen.

4. Gebruik een topcoat

Voltooi je werk met een topcoat voor een perfect resultaat. Een topcoat voorkomt het afbladderen en geeft je lak een extra shine! De topcoat kan je ook om de paar dagen herhalen, zo behoud je langer je glanzende nagels.

5. Laat goed drogen

De meest voorkomende reden waarom je nagellak nooit lang en goed blijft zitten is omdat je de tijd niet neemt om de lak goed te laten drogen. Blijf minstens 10 minuten zitten, zo ben je zeker. Heb je echt geen geduld, dan kan je ook gebruik maken van een sneldrogende top coat of nagellakdrogende oliedruppels die de nagellak sneller doen drogen.

Perfect gelakte nagels!

Zou het niet geweldig zijn om je nagellak twee weken te behouden met perfecte hoogglans en tegelijkertijd je nagels te beschermen? Er bestaat nu een semipermanente nagellak die dit mogelijk maakt.  Het moet worden aangebracht door een schoonheidsspecialiste door middel van een snelle uitharding onder een LED lamp. Er wordt een beschermvliesje over je nagels gelegd als een tweede huid waardor er geen contact is met de nagels en de semipermanente lak. Je hebt de garantie  dat het resultaat 2 weken perfect glanzend en beschermd is.  Bovendien kan je het product snel en evident verwijderen door het peel-off systeem, zonder afgeweekt te worden in solventen (aceton). Je hoeft dus niet opnieuw naar de schoonheidsspecialiste te gaan om deze nagellak te verwijderen. Je pelt het af, zonder een nagellak remover nodig te hebben.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…