Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Handlezen: zo doe je het zelf

Irma Kroon
6 min read

Op feestjes of andere gelegenheden is er soms een handlezeres aanwezig, die aan je handpalm kan zien wat voor type mens je bent. Het lezen van je hand kan veel informatie geven over je persoonlijkheid, je liefdesleven en je karakter. Ben je benieuwd waar er dan precies naar wordt gekeken? Wat de verschillende lijnen op je hand betekenen? Wil je zelf je eigen handpalm of die van andere kunnen lezen? In onderstaand artikel vind je meer informatie.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat handlezen op verschillende manieren gedaan moet worden. Zo kun je je hand lezen door de vorm van je hand, door de lijnen of door de heuvels op je handen. De meest voorkomende manier is via de lijnen op je hand, ook wel handlijnkunde, waarover je hier meer leest.

Beginnen met handlezen

Bij het handlezen zijn er drie grote lijnen waar vooral op wordt gelet: de levenslijn, de hoofdlijn en de hartlijn. Voordat je begint met het kijken naar deze lijnen is het goed om te weten dat er ook nog verschil zit in je rechter- en linkerhand.

De linkerhand is namelijk de spiegel van je ziel en hier kun je dan dus ook je verlangens en je gevoelens in zien. Je rechterhand is vooral van belang voor de talenten die je hebt.

De eerste van de drie belangrijke lijnen: levenslijn

Als mensen praten over de levenslijn, wordt er vaak gedacht dat deze lijn aangeeft hoe lang je gaat leven, maar dit is niet zo. De levenslijn zegt namelijk iets over de kwaliteit van leven en wat voor persoon je bent. Staat deze lijn hoog op je hand? Dan betekent dit dat je veel zelfvertrouwen hebt en erg ambitieus bent.

Als de lijn iets meer naar onderen begint, dan met je waarschijnlijk een meer onzeker type. Een lange levenslijn staat ervoor dat je een sterke wil hebt, terwijl een kortere lijn aangeeft dat je gemakkelijk te beïnvloeden bent. Deze lijn kan door je leven ook veranderen, aangezien je karakter ook kan veranderen door momenten van veel stress of verdriet.

Naast deze karaktereigenschappen is er nog een stuk meer af te lezen aan je levenslijn. Zo is er ook verschil in karakter afhankelijk van of de lijn in de buurt komt van de Venusberg, of juist verder er van afligt. Heeft de lijn veel onderbrekingen? Dat kan komen door veranderingen in levensstijl of belangrijke emotionele momenten.

De hoofdlijn: hoe denk je?

De hoofdlijn geeft aan op wat voor manier je denkt, waar je allemaal in gelooft en hoe je in het leven staat. Is deze lijn duidelijk aanwezig, dan ben je een onafhankelijk en rationeel persoon. Heb je een korte hoofdlijn, dan kun je je waarschijnlijk dingen goed herinneren, terwijl je met een langere hoofdlijn meestal creatief bent en erg veel fantasie hebt.

Een kortere hoofdlijn geeft aan dat je fysiek sterker bent dan intellectueel. Ook in deze lijn kunnen onderbrekingen voorkomen, wat er op kan wijzen dat je niet altijd juiste keuzes maakt in het leven. 

Handlezen: Zelf doen of laten doen?
Handlezen: Zelf doen of laten doen?

De hartlijn: hoe is je liefdesleven

Een van de lijnen waar mensen het meest benieuwd naar zijn bij het handlezen is de hartlijn, die symbool staat voor je liefdesleven. Een korte lijn betekent hier dat je niet erg veel belang hecht aan romantiek en relaties, terwijl mensen met een langere lijn dit wel doen en vaak een stuk emotioneler zijn. Als deze lange lijn golvend is, dan ben je op je gemak en erg flexibel in je relatie, terwijl je met een rechte lijn waarschijnlijk rationeel bent ingesteld.

Als je hartlijn niet verder dan je wijsvinger loopt, dan ben je erg perfectionistisch aangelegd en komt verstand na gevoel. Hierbij komt ook dat je dit perfectionisme ook zoekt in een partner. Een splitsing aan het einde van de lijn betekent dat je je altijd overal vol voor inzet en dat je boordevol energie zit.

Andere lijnen: de reislijnen

De reislijnen zijn kleinere lijnen, die te vinden zijn in de buurt van de pols aan de andere kant dan de duim. Deze lijnen kunnen het verlangen naar het bezoeken van een groot aantal landen betekenen. Als de lijnen dieper en langer zijn, dan heb je meer reislust, dan een persoon die amper reislijnen heeft. Snijdt de reislijn je levenslijn? Dan kan een reis een invloed hebben op de conditie of je gezondheid.

Handlezen zo doe je het zelf

Dubbele lijnen

Iets speciaals, dat niet vaak voorkomt, is een dubbele lijn, bijvoorbeeld een dubbele levenslijn. Dit betekent dat je een enthousiast persoon bent. Ook andere dubbele lijnen wijzen op specifieke karaktereigenschappen.

Zo wijst een dubbele hoofdlijn op een slim persoon en een dubbele hartlijn op iemand die zich niet snel bloot zal geven aan de omgeving. Deze persoon zal het liefst alleen de leuke kanten van het leven laten zien aan de buitenwereld, terwijl de sombere momenten voor zichzelf gehouden worden.

Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…