Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Voel je fit en ontspannen

Olivier
3 min read

We hebben een steeds drukker bestaan waar minder tijd beschikbaar is om aan je fitheid te werken. Een fit en ontspannen leven lijkt daardoor ver weg. Alleen op je voeding letten is niet meer voldoende om fit te blijven. Hier is meer voor nodig.

In dit artikel bespreken we drie cruciale onderdelen voor een fit en ontspannen gevoel. Het doel is om ook op de lange termijn fit te blijven, zonder dat je hier ieder moment van de dag mee bezig moet zijn. Ontdek in dit artikel welke drie onderdelen onmisbaar zijn!

Goede voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van een fit en ontspannen leven. Zoals we je al vertelden is alleen voeding onvoldoende om een fit leven te realiseren. Dat betekent niet dat voedsel geen belangrijke rol speelt.

Het belangrijkste is dat je gevarieerd blijft eten. Ook al zijn bepaalde soorten voeding overduidelijk beter, betekent dit niet dat je voortdurend hetzelfde moet eten.

Door bijvoorbeeld de ene dag vette vis te eten en de andere dag kip of juist vegetarisch, zorg jij dat je gevarieerd eet. Dit heeft een positief effect op jouw mentale en fysieke gesteldheid.

Beweeg voldoende

Voldoende sporten is een uitstekende manier om jouw lichaam fit te houden. Dit is in dit geval niet de belangrijkste reden om te sporten. Sporten zorgt er namelijk ook voor dat jij alle stress van je af kunt schudden. Na een lange dag werken of studeren, kan jij door een uur hard te sporten het stressgehalte verminderen.

Hierdoor heb je minder stress, wat vervolgens weer invloed heeft op jouw nachtrust. Belangrijke veroorzakers van slaaptekort zijn stress en slechte voeding. Deze twee onderdelen kan je dus al afvinken als je hier veel aandacht aan weet te besteden.

Magnesium, een essentieel mineraal

Magnesium speelt een hoofdrol bij onze zenuw- en spierfuncties. Het zorgt ervoor dat we onze spieren kunnen ontspannen wanneer dat nodig is, zodat ons lichaam geen overuren draait. Wanneer je actief bezig bent met fit blijven, door bijvoorbeeld veel te sporten, heeft jouw lichaam voldoende magnesium nodig om de spieren na inspanning weer te laten ontspannen.

Als jouw lichaam over voldoende magnesium beschikt, is het in staat om dit te doen. Alleen helaas weet ons lichaam nauwelijks magnesium uit eten op te nemen en kan een magnesiumtekort snel ontstaan. Daarom zijn voedingssupplementen met magnesium effectiever voor een fit en ontspannen gevoel.

Zorg dat je voldoende magnesium binnenkrijgt

Een gemiddeld persoon hoort tenminste 300 mg magnesium per dag binnen te krijgen. En als je veel sport mag je hier nog 30 gram bij optellen. De enige manier om magnesium in deze aantallen binnen te krijgen, is door gebruik te maken van voedingssupplementen zoals Ultractive.

Dergelijke supplementen zijn in staat om jou van voldoende magnesium te voorzien zodat jouw lichaam kan ontspannen wanneer dat nodig is.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…