Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vrijuit sporten dankzij contactlenzen

Lore
4 min read

Hoewel je bril misschien je look helemaal afmaakt, laat je hem toch best achterwege bij je eerstvolgende sportbeurt. Contactlenzen bieden immers een pak voordelen voor de sportievelingen onder ons.

We kennen allemaal het gevoel. Je wil voluit gaan, maar je moet kiezen tussen een verminderd zicht of de irritaties die een bril tijdens het sporten met zich meebrengt. En kiezen, dat is verliezen. Gelukkig is er nog een derde optie. Lenzen geven je immers de bewegingsvrijheid die nodig is om optimaal te presteren.

De voordelen van lenzen tijdens het sporten

Reactiesnelheid

Bij sport komt het er vaak op aan om snel te reageren. Soms moet je in een fractie van een seconde beslissingen nemen. Daarvoor moet je de situatie goed kunnen inschatten. Dat gaat natuurlijk net iets moeilijker als je door een beslagen bril moet kijken of als je bril net van je neus glijdt door het zweet. Met contactlenzen heb je dat probleem niet. 

Contactsport? Contactlenzen!

Een bril zorgt ook voor remmingen. Je bent bang om hem vuil te maken, te verliezen of te breken. Het kan zelfs ronduit gevaarlijk zijn. Zo kunnen scherven in je ogen terechtkomen bij het vallen of wanneer je een bal tegen het hoofd krijgt. Net daardoor durf je misschien niet helemaal voluit te gaan.

Lenzen zijn dus gewoonweg een veiligere optie en een zorgeloos alternatief. Zeker bij intensieve sporten zoals voetbal of rugby, maar ook bij vechtsporten zoals boksen. Doe je aan contactsport? Overweeg dan zeker contactlenzen!

Comfort

We voelen ons allemaal graag comfortabel tijdens het sporten. Wat dan gedacht van een skibril boven een gewone bril? Onnodig ongemak als je weet dat er al goede lenzen bestaan die ook op grote hoogte hun werk blijven doen. Ook bij andere sporten waar je best een bril draagt ter bescherming zijn lenzen een comfortabeler alternatief dan een bril over een bril.

Welke lenzen zijn het meest geschikt voor tijdens het sporten?

Tijdens het sporten kan er zweet en vuil in je ogen terechtkomen. Om irritaties en infecties te vermijden is het dus belangrijk je lenzen regelmatig te reinigen en te vervangen. Vandaar dat vooral daglenzen geschikt zijn voor tijdens het sporten. Deze kan je immers dragen en daarna weggooien. Dat betekent dat je geen lenzendoosje of vloeistof moet meedragen of achteraf je lenzen nog moet reinigen. Zo kan je je volop op het sporten concentreren!

Tip: bestel lenzen en krijg er een gratis cinematicket bij!

Van plan om voortaan met lenzen te sporten? Goed nieuws! Als je voor ACUVUE® daglenzen kiest, krijg je er nog een gratis Kinepolis cinematicket bovenop. En ook in de cinema zullen je lenzen uiteraard van pas komen! 

     

 

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…