Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vrouwen willen meer seks dan mannen denken

Anja
2 min read

Mannen denken vaak dat ze de vrouw door en door kennen, maar dat blijkt toch tegen te vallen. Mannen hebben namelijk een compleet verkeerd beeld van hun partners libido in een lange relatie. Dit blijkt uit onderzoek, gedaan door de Universiteit van Toronto en Ontario. Zo denken veel mannen dat hun partner maar één of twee keer per week zin heeft in seks, terwijl de vrouwen dat zelf veel te weinig vinden.

Bang om afgewezen te worden

De onderzoekers vermoeden dat mannen de seksdrift van hun partner onderschatten omdat ze bang zijn voor afwijzing. Door aan te nemen dat zijn vrouw weinig tot geen zin heeft, vermijdt een man een negatief gevoel. Door meer over seks te praten kan dit makkelijk opgelost worden. Je kunt niet verwachten dat een vrouw uit het niets zin in seks krijgt.

Praten over seks

Door er geregeld over te praten, kunnen jullie beiden aangeven wat jullie precies willen, zo schep je duidelijkheid en weten jullie beiden waar jullie aan toe zijn. Het probleem in bed ligt vaak bij de onduidelijkheid over de behoeften van man en vrouw in een relatie.

Minder zichtbare ‘zin’

Het is ook een groot misverstand dat mannen vaker zin in seks hebben dan vrouwen. Bij mannen is het alleen wat eerder zichtbaar. Een man weet meteen wanneer zijn lichaam klaar is voor seks. Voor een vrouw is dit een stuk lastiger in te schatten. Dus niet alleen mannen hebben moeite om het libido van vrouwen in te schatten. Het vrouwenlichaam blijkt zelfs een mysterie te zijn voor de vrouwen zelf.
 

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…