Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom hebben vrouwen pijnlijke borsten tijdens de menstruatie?

Anja
3 min read

Bijna iedere vrouw heeft er wel eens mee te maken: pijnlijke borsten. En het wordt nog vervelender als het een terugkerende klacht is tijdens de menstruatie. Toch komt dit probleem bij veel vrouwen voor en daarom gaan wij op zoek naar een verklaring. Want hoe kan het dat vrouwen pijnlijke of gevoelige borsten hebben tijdens de menstruatie?

Pijn in de borsten

De pijn in de borsten die veel voorkomt tijdens de menstruatie is vaak een specifiek soort pijn. De pijn die zich dan voordoet, zit vaak in het buitenste deel van de borsten rondom de tepel. Wanneer deze pijn bij jou regelmatig terugkomt tijdens de menstruatie is er in principe geen reden om je zorgen te maken.

Komt deze pijn ook buiten de menstruatie terug? Dan is het verstandig de momenten en symptomen op te schrijven en eventueel raad te vragen bij een dokter of specialist. Het is niet meteen nodig om je ernstig zorgen te maken, maar voorzichtigheid is altijd verstandig op dit gebied.

TIP: Medela Hydrogelpads – Verkoelende en verzorgend bij pijnlijke tepels

Pads tegen pijnlijke tepels

Tijdens de eerste week kunnen moeders last hebben van gevoelige tepels, wat het gevolg kan zijn van normale huidveranderingen na de geboorte of complicaties bij de borstvoeding.

Bij gevoelige tepels bieden deze kompressen van Medela verkoeling en bescherming. Medela Hydrogel Pads geven direct verlichting bij tepelkloven en -wondjes, en verzachten pijnlijke tepels.

Oorzaak van deze pijn

De reden dat deze pijn zich vaak voordoet tijdens de menstruatie leert ons dat het een vorm is van menstruatiepijn. De pijn wordt veroorzaakt door schommelingen in je hormonen.

Er zijn wel een aantal dingen die kunnen helpen om de pijn te verlichten. Zo kun je aanraking van en druk op de borsten tijdens deze periode het best zo veel mogelijk beperken. Ook is het warm houden van de borsten erg belangrijk. Tenslotte kun je een stevige sportbeha dragen of een pijnstiller nemen om de pijn te verlichten.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…