Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom kurkuma het nieuwe super food is

Lore
4 min read

Als je aan superfoods denkt, denk je wellicht in de eerste plaats aan exotische besjes of bijzondere zaden. Maar wist je dat er in menig keukenkastje al een echte superfood staat? Het bekende kruid kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is namelijk met recht een superfood te noemen. Vooral hoog gedoseerd, als voedingssupplement, kan kurkuma je gezondheid een flinke boost geven. Wij vertellen je waarom.

1: Kurkuma verslaat artritismedicatie

Van kurkuma is bijvoorbeeld aangetoond dat het helpt om pijnklachten bij artritis te verminderen. Uit het onderzoek bleek dat dit gele kruid zelfs beter werkte dan de medicatie die artritispatiënten vaak slikken.

2: Kurkuma is ontstekingsremmend

De reden waarom kurkuma zo goed helpt tegen artritisklachten, is dat het een ontstekingsremmende werking heeft. Het bestrijden van ontstekingen is belangrijker dan je wellicht denkt. Veel mensen hebben namelijk last van laaggradige ontstekingen. Deze ontstekingen merk je niet snel op, maar ze zijn zeker niet onschadelijk. Ze zorgen ervoor dat je jezelf minder fit voelt en er wordt gedacht dat ze het risico verhogen op ziektes zoals kanker en hart- en vaataandoeningen.

3: Kurkuma helpt tegen insulineresistentie en diabetes type 2

Kurkuma helpt om insulineresistentie en diabetes type 2 te voorkomen. Heb je hier al mee te maken? Dan kan kurkuma zelfs helpen om je klachten sterk te verminderen. Kurkuma helpt namelijk om een stofje in je lichaam te activeren dat je weer gevoeliger maakt voor insuline. Hierdoor kan je lichaam je bloedsuikerspiegel weer beter onder controle houden.

Ook hierbij is uit onderzoek gebleken dat curcumine, een stofje uit kurkuma, effectiever kan zijn dan diabetesmedicatie.

4: Kurkuma vermindert spijsverterings- en darmproblemen

Kurkuma is zeer krachtig bij het verminderen van spijsverteringsproblemen. Het helpt bijvoorbeeld om voldoende spijsverteringsappen aan te maken, zodat je eten goed verteerd wordt in je maag. Ook helpt het om de klachten te verminderen van ulceratieve colitis, de ziekte van Crohn en het prikkelbare darm syndroom.

5: Kurkuma is een antioxidantenbom

De belangrijkste werkzame stof uit kurkuma is curcumine. Dit is een krachtige antioxidant die helpt om je lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress. Oxidatieve stress wordt veroorzaakt door vrije radicalen (gevaarlijke, kleine deeltjes die heel wat schade kunnen aanrichten in het lichaam). Antioxidanten zijn erg belangrijk omdat we door onze levensstijl met enorm veel vrije radicalen te maken krijgen (straling, luchtverontreiniging, stress, onvolwaardige voeding…).

Naast de antioxidant die kurkuma zelf bevat, ondersteunt het je lichaam ook bij het aanmaken van antioxidantenzymen. Je lichaam maakt namelijk zelf ook een soort antioxidantstoffen aan. Hierdoor helpt kurkuma dus op twee manieren om meer antioxidanten in je lichaam te krijgen.

Eens uitproberen?

Hoewel kurkuma heel fijn is om in de keuken te gebruiken, volstaan die hoeveelheden vaak niet om er ook de ten volle de heilzame effecten van te merken. De minimum hoeveelheid van 500 tot 1000 mg kurkuma-extract haal je wel met een voedingssupplement.

De Curcumed® Bio PQ-tabletten van Nutrimed bevatten bijvoorbeeld een unieke combinatie van 500 mg kurkuma-extract en 5 mg Bioperine® (wat ervoor zorgt dat de kurkuma beter opgenomen wordt in het lichaam).

Ook goed om te weten: er loopt momenteel een actie waarbij je Curcumed® Bio PQ eens kunt uitproberen met wel 30% korting. Bovendien wordt je bestelling tijdelijk gratis verzonden, al na 1 à 2 dagen bij je thuis!

     

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…