Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom naaktslapen goed voor je is

shana
3 min read

Uit een goede slaap kan je veel voordelen halen, maar wanneer je naakt slaapt nog meer. Laat die pyjama dus maar in de kast en geniet van de positieve effecten. Hieronder volgen alvast 6 redenen om het wat vaker te doen.

1. Een betere nachtrust

Om zeker te zijn van een goede nachtrust, moet je lichaamstemperatuur enkele graden dalen. Daarom is het aangeraden om geen pyjama aan te trekken. Want wanneer je een pyjama draagt, wordt het moeilijker om je lichaamswarmte vrij te geven. Hierdoor zullen je hersenen een prikkel ontvangen en word je wakker. Om die reden zal je een minder diepe en herstellende nachtrust ervaren.

2. Calorieën verbranden

Wanneer je naakt slaapt, zal je meer calorieën verbranden. Dat komt omdat tijdens je slaap je lichaam zal afkoelen en in actie gaat schieten. Hierdoor zal je lichaam veel meer moeten doen om warm te blijven en verbrand je automatisch meer calorieën. Naakt slapen zorgt er ook voor dat je dieper gaat slapen, waardoor je niveau van het stresshormoon zal verlagen. Wanneer dit niet gebeurt, zal je sneller last krijgen van een hongerig gevoel.

3. Infecties verminderen

Als je als vrouw met je slipje aan slaapt, dan vergroot de kans op vaginale infecties. Het zorgt ervoor dat je vagina warmer blijft en een broeihaard wordt voor bacteriën. Doe daarom je slipje uit voor je gaat slapen. Je vagina zal verlucht worden en de vaginale infecties zullen minder snel opduiken.

4. Seksleven boosten

Partners die naaktslapen, hebben een gelukkiger en beter seksleven dan mensen die met een pyjama slapen. Het naakt zien of voelen kan heel wat seksuele prikkels teweegbrengen. Daarbij zou het een ideale manier zijn om met complexen over je lichaam te kunnen omgaan.

5. anti-veroudering

Zoals al eerder vermeldt, daalt je lichaamstemperatuur tijdens je slaap. Hierdoor ga je niet alleen een goede nachtrust krijgen, maar zal het anti-verouderingshormoon ook vrijgelaten worden. Dus hoe meer je naakt slaapt, hoe minder rimpels.

6. Gezondheid

Het contact met het naakte lichaam van je partner zal ervoor zorgen dat je bloeddruk gaat dalen. Dat komt omdat er oxytocine vrij gelaten wordt wanneer je huid wordt aangeraakt. Dit hormoon, oxytocine, heeft een positieve invloed op je bloeddruk en je immuunsysteem. Daarnaast stimuleert dit hormoon je seksuele opwinding, verlaagt het je stresshormonen en verhoogt het je vertrouwen.

Kan je echt niet zonder pyjama slapen? Kies dan voor een dunne, lichte stof zoals katoen en ga geen te warme lakens op je bed leggen. Deze gaan ervoor zorgen dat je een verstikkend gevoel krijgt. Zorg er ook voor dat je pyjama los zit en niet te straks rond je lichaam zit.

Zoals je kan zien zijn er genoeg redenen om naakt te slapen. Laat die pyjama dus maar aan de kant en ontdek snel de voordelen van naakt slapen.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…