Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Week van de migraine: 5 infobronnen die je niet mag missen

Nona Heremans
5 min read

De week van de migraine is weer voorbij maar dat wilt niet zeggen dat het probleem daarmee weg is. Migraine is en blijft een ernstig en lastige ziekte voor veel Belgen. Wil je er graag nog meer over weten of zit je nog met vragen? Dan vind je hier alvast vijf originele en interessante informatiebronnen.

1. The Migraine Buddy – App

The Migraine Buddy is een mobiele applicatie van Healint dat sinds 2014 bestaat. Healint is een bedrijf uit Singapore dat software ontwikkelt voor medische doeleinden. Ondertussen hebben meer dan 1,3 miljoen gebruikers de app gedownload en heeft het een beoordeling van 4,6/5. De app is vooral gericht op migrainepatiënten. Zo zijn er chatgroepen, filmpjes en infobrochures om meer te weten te komen over migraine. Via een andere toepassing van de app kun je je migraineaanval registreren aan de hand van een vragenlijst. De resultaten hiervan worden daarna in een document gegoten dat je kunt meenemen bij de dokter. Op de app kun je ook een digitaal migrainedagboek bijhouden om je persoonlijke triggers te ontdekken. Je vindt hem in de AppStore en GooglePlay. www.migrainebuddy.com

2. Migraine: Alles wat je moet weten – Boek

Drie neurologen schreven het boek ‘Migraine: alles wat je moet weten’ dat in september van dit jaar verscheen. Adinda De Pauw, Anneke Govaerts en Annick Verstappen zijn dagelijks bezig met patiënten die hoofdpijn hebben en vaak is dat te wijten aan migraine. In 207 bladzijden vertellen zij je alles wat er over migraine te weten valt: van triggers tot wetenschappelijke info, mythes, behandelingen en medicatie. Meer info en een boek bestellen (Uitgeverij Van Halewyck €22) kan op www.boekmigraine.be.

3. Smaakmakers – Podcast

Onze noorderburen en collega’s van NPO Radio 1 maakten begin dit jaar een radioreportage over de misverstanden van migraine. De reportageserie is opgedeeld in vijf afleveringen van elk zo’n zestal minuten. Er komen verschillende migrainepatiënten aan het woord en ook onderzoekers en deskundigen vertellen over de ziekte. Alle afleveringen kun je hier beluisteren (www.nporadio1.nl/gezondheid/21621-misverstanden-over-migraine).

4. Migraine is geen hoofdpijn – Boek

In juni van dit jaar bracht neuroloog Hans Carpay het boek ‘Migraine is geen hoofdpijn’ uit. De Nederlandse neuroloog houdt zich al meer dan twintig jaar bezig met de ziekte en schreef zijn ervaringen en ondervindingen allemaal neer in dit boek. Met dit boek wilt hij migrainepatiënten aansporen om de juiste behandeling te kiezen. Hij hoopt ook dat familie, vrienden en collega’s van een migrainepatiënt meer begrip tonen voor de ernst van de ziekte. Uitgeverij Brooklyn €12,50

5. Migraine cures with music – Playlist

In de Spotifylijst ‘Music cures with music’ staan dertig nummers die een migraineaanval aangenamer maken. Het zijn geen echte liedjes maar eerder ontspannende geluiden. De lijst is goed voor bijna vier uur rust maar niet alle liedjes zijn voor iedereen even doeltreffend. Ook op YouTube staan een aantal lijsten speciaal om tijdens een migraineaanval op te zetten, ga dus gerust zelf opzoek naar wat jij het beste kunt verdragen.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…