Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Werken afrodisiaca echt?

Anja
3 min read

Wanneer je seksleven niet (meer) is wat je zou willen dan kun je overwegen om afrodisiaca te gebruiken. Dit zijn lustopwekkende middelen, gemaakt met plantaardige of dierlijke ingrediënten. Maar werken deze middelen ook echt? Sommige wetenschappers zeggen dat ze vooral een psychologisch effect hebben en dat de werking van de stoffen in de middelen omstreden is.

Geen bewezen effect

Wetenschappelijk onderzoek heeft in de meeste gevallen aangetoond dat al die middeltjes die, vooral via het internet, worden aangeboden als lustopwekker, niet echt werken. Bepaalde kruiden of voedingsmiddelen kunnen wel lustopwekkend werken, maar de hoeveelheden die in deze middelen zijn verwerkt zijn daarvoor te gering.

Gewone levensmiddelen

Behalve in pillen en andere middelen die je kunt slikken als lustopwekker zijn er ook voedingsmiddelen die stoffen bevatten waarvan je meer zin in seks zou krijgen.

  • Zo zitten er in bananen alkaloiden, een stof waar je vrolijk van wordt en die je zelfvertrouwen een boost geeft.
  • Oesters staan erom bekend dat ze lustopwekkend zijn. Dit is te danken aan het feit dat oesters rijk aan zink zijn, zink stimuleert de productie van het mannelijke geslachtshormoon testosteron.
  • Alcohol, in welke drank dan ook, is natuurlijk ook in zekere zin een lustopwekker omdat het de bloedvaten verwijdt en je remmingen wegneemt. 
  • En waarom zijn vrouwen zo dol op chocola? Dat komt omdat in chocola endorfine zit, een stof waar je gelukkig van wordt en die je een gevoel van verliefdheid geeft.

Sommige middelen zijn gevaarlijk

Een middel dat door seksshops wordt verkocht is Spaanse Vlieg. Dit kevertje bevat cantharidepoeder, dat de urineleider van mannen irriteert waardoor er meer bloed naar de schaamstreek stroomt. Op die manier kun je gemakkelijker een erectie krijgen. Maar gebruik je iets te veel van dit poeder, dan kan dat leiden tot een zeer pijnlijke en onaangename constante erectie. Het kan in extreme gevallen zelfs tot de dood leiden.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…