Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zeg vaarwel tegen muggen met deze handige tips!

Anja
2 min read

De zomer brengt naast voordelen als zon, warmte en gezelligheid ook een paar nadelen met zich mee. Bijvoorbeeld de muggen! Niets is zo vervelend als ’s nachts gestoord worden door één of meerdere muggen. Hieronder een paar handige tips waarmee je voorgoed vaarwel zegt tegen muggen!

Kleding

Zorg dat je zowel ’s avonds als overdag bedekkende kleding draagt. Wist je dat donkere kleding muggen aantrekt? Het is daarom het beste om lichte kleding te dragen. Ook is het verstandig om kleding te dragen die wat los om het lichaam valt. Zo kunnen de muggen niet meer door de kleding heen prikken.

Muggennet

De Klamboe oftewel een muggennet is een ideaal middel tegen muggen en andere insecten. Je spant het muggennet over je bed, waardoor de muggen niet bij je kunnen komen. Zorg er wel voor dat je een klamboe aanschaft waarbij de gaatjes klein zijn. Op deze manier bescherm je jezelf ook tegen de kleine muggen.

Muggenmiddel

Smeer een muggenmiddel, bijvoorbeeld DEET, op een onbedekte huid. Dit biedt bescherming voor 6 tot 8 uur. Sla geen plekjes over want muggen zijn slim en ze zullen je anders op deze plekken prikken.

Ventilatie

Zet een ventilator of airco aan in je slaapkamer. Muggen houden niet van tocht en kou.

Geurtjes

Gebruik weinig of geen parfum, aftershave of deodorant. Muggen houden namelijk erg van lekkere geurtjes en komen hier dus op af. Koop een deodorant die niet zo sterk ruikt of met bijvoorbeeld een citroen extract.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…