Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze middeltjes helpen tegen jeukende muggenbulten

Anja
2 min read

Die vervelende muggen ook, gek word je ervan! Je bent gebeten en hebt alles geprobeerd om van die irritante jeuk af te komen, maar de beet blijft maar jeuken. Maak je geen zorgen, want er zijn een hoop manieren waarop je de muggenbeet kunt behandelen om de jeuk te stoppen.
Hieronder 6 middeltjes die helpen tegen jeukende muggenbulten. En deze zijn in elk huishouden te vinden!

1. Citroen of limoen

Snijd hem in stukjes en wrijf dit zachtjes over de muggenbeet. Je kunt ook een beetje citroensap op de plek spuiten. Citroenzuur zorgt ervoor dat de jeuk verzacht wordt.

2. Havermout

Havermout staat erom bekend dat het jeuk helpt te verzachten, dus maak er een beetje pasta van en breng dit op de muggenbeet aan. Laat de pasta opdrogen en was het vervolgens weer van je huid.

3. Honing

Breng wat honing op de muggenbeet aan. De honing zal de plek verzachten en ervoor zorgen dat de jeuk verminderd wordt.

4. Appelazijn

Week een wattenbolletje in appelazijn en leg dit op de muggenbeet. Laat het daar enkele minuten liggen. Dit zou de pijn moeten helpen verzachten.

5. Zuiveringszout of soda

Meng een eetlepel zuiveringszout met 500 ml water. Breng het mengsel voorzichtig op de muggenbeet aan. Laat het enkele minuten inwerken en spoel het vervolgens weg met warm water. Een sterke ‘alkalische’ oplossing als deze zal jeukende insectenbeten meestal verzachten.

6. Vleespoeder

Breng een beetje poeder om vlees mee mals te maken op de muggenbeet aan. Meng het eerst met water, breng het vervolgens op de plek aan, laat het drogen en spoel het achteraf weer af.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…