scrollTop top

Zo gaan je zomersandaaltjes langer mee

Zo gaan je zomersandaaltjes langer mee

Sandaaltjes zijn helemaal hip in de zomer. Je hebt ze in allerlei verschillende hippe kleuren en modellen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je hippe zomersandaaltjes meerdere zomers meegaan? Hieronder een paar tips om je sandalen goed te onderhouden.

Schoonmaken

Voor een goede aanpak is het belangrijk dat je vaststelt of de sandalen van leer of kunststof zijn.

Zijn de sandalen van kunststof?

Dan kun je de sandalen grondig schrobben met water na bijvoorbeeld een dag aan het strand. Het zout in het zeewater kan het materiaal immers aantasten en witte kringen achterlaten. Ook andere viezigheid als bijvoorbeeld modder, schrob je eraf met water. En als dit niet werkt kun je ze ook in de wasmachine stoppen. Wel op een kort programma van 30 graden.

Zijn het leren sandaaltjes?

Lederen sandalen verkiezen een zachtere aanpak. Eerst verwijder je het vuil met een zacht borsteltje, daarna maak je ze schoon met een warm sopje en een zachte doek. Nooit met een schuursponsje.

Nare geurtjes

Dat je in sandalen geen zweetvoeten kunt krijgen, is helaas een fabeltje. Je draagt ze immers meestal bij warm weer en dan slaan je voetzolen onvermijdelijk aan het zweten. Ruiken je sandalen niet meer fris? Pas dan één van de volgende tips toe.

 • Spoel je sandalen dagelijks af met warm water. Zorg ook dat je je voeten goed wast.
 • Maak het zogeheten voetbed van de sandaal om de 3 dagen schoon met een nagelborsteltje en eventueel wat zeep.

Helpt dit allemaal niet en stinken ze nog steeds een uur in de wind? Stop ze dan in een plastic zak een nachtje in de diepvriezer. Zo verdwijnen de meeste bacteriën die voor de nare geur zorgen.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  261.803.514
 • Aantal
  doden
  5.203.880
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.749.469
 • Aantal
  doden
  26.966

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!