Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo gaan jij en je partner om met jullie verschillende slaappatronen

Anja
2 min read

Samen slapen is één van de fijne dingen in een relatie. Maar het kan soms lastig zijn als jij al om 23 uur in bed wil liggen en hij nooit voor 1 uur slaapt. Of als hij iedere ochtend voor 8 uur opstaat terwijl jij houdt van heerlijk uitslapen. Dit kan een nachtje samen al gauw een stuk minder leuk maken. Daarom hebben wij een aantal manier op een rijtje gezet waarop jullie met je verschillende slaappatronen om kunnen gaan.

Verschillen

Het is nagenoeg onmogelijk om als stel hetzelfde slaappatroon te hebben. Je slaapritme is namelijk afhankelijk van een hoop factoren zoals leeftijd, geslacht, genen en je activiteiten overdag.

De invloed van geslacht is dat vrouwen over het algemeen eerder in bed willen liggen. Het verschil in gewenste bedtijd kan tot wel 2 uur oplopen. En hoe groter het verschil, hoe lastiger het kan zijn om jullie slaapritmes op elkaar af te stemmen.

Omgaan met verschillende slaapritmes

Het belangrijkste is dat jullie op een goede manier rekening houden met elkaar. Als je moe bent, ga dan gewoon slapen (desnoods zonder je partner). Als je partner al ligt te slapen en jij komt de slaapkamer binnen, is het natuurlijk het best om zo weinig mogelijk geluid en licht te maken.

Het is verstandig om over dit soort dingen te praten met je partner, zeker als jullie je slaapritmes zo goed mogelijk op elkaar af willen stemmen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…