Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kun je de kleur van je haar lichter maken op een natuurlijke manier

Anja
2 min read

Wanneer je een lichtere haarkleur wilt kun je natuurlijk aan de gang gaan met verf of kleurshampoo. Maar deze middelen zijn vaak minder goed voor je haar. Als je ze vaak gebruikt loop je het risico dat je haar erg uitdroogt en dat de conditie erg achteruit gaat. Er zijn ook natuurlijke manieren om je haar lichter te maken.

Laat de zon je een handje helpen

Iedereen weet dat de zon je haar lichter maakt. Wanneer  je in de zomer veel in de zon zit zal je haar zeker lichter van tint worden.

Wil je de natuur een handje helpen, gebruik dan bij voorbeeld citroensap. Je perst het sap van twee citroenen uit, verdunt dit met een gelijk deel water en dit mengsel spuit je met een spuitfles op je haar. Als je bepaalde lokken lichter wilt maken kun je het ook met een watje op je haar aanbrengen. Ga daarna lekker in de zon zitten om je haar te laten drogen en de zon te laten inwerken op het citroensap.

Was je haar vervolgens en behandel na met een conditioner. Deze manier kun je ook toepassen met sterke kamillethee. Bewerk je haar met afgekoelde kamillethee van 3-4 zakjes. Ook in dit geval in de zon laten drogen en naderhand wassen en conditioner gebruiken.

Kaneel maakt je haar lichter

Je kunt ook kaneelpoeder gebruiken om je haar lichter te maken. Maak een dikke pasta van kaneelpoeder met conditioner. Dit kun je op je haar aanbrengen of je kunt plukjes ermee insmeren. Vervolgens dek je je haar af met een plastic kapje. Laat het mengsel minstens twee tot drie uur intrekken. Je kunt het ook ’s avonds voor het slapen gaan aanbrengen en het een hele nacht laten intrekken voor een lichter resultaat.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…