Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo verwijder je het makkelijkst rode wijnvlekken!

Anja
2 min read

Je hebt een drink op het werk en je was zo slim om een wit jurkje aan te trekken. Een klunzige collega stoot zijn glas rode wijn over je heen. HELP! Dit jurkje kan ik weggooien, denk je ongetwijfeld! Maar nee hoor! Er is een effectieve manier om het gemakkelijkst rode wijnvlekken te verwijderen. Het enige wat je nodig hebt is wat keukenzout!

Zout

Strooi een dikke laag zout over het bevlekte gedeelte. Zorg ervoor dat je de vlek volledig bedekt en laat het een uur intrekken. Het zout zal de wijn absorberen en je kunt het na afloop gemakkelijk van de stof borstelen.
Het werkt het beste wanneer je het zout binnen twee minuten nadat je de wijn gemorst hebt op de vlek aanbrengt. Als de wijn nog niet volledig in de stof getrokken is, kunnen de zoutkristallen de rode wijn namelijk gemakkelijk absorberen.

Soort kledij

Het hangt er wel van af van welk materiaal het desbetreffende kledingstuk is. De meeste natuurlijke stoffen zoals katoen, denim en linnen, absorberen vloeistoffen sneller dan synthetische materialen. Daarom moet je vlekken in natuurlijke stoffen sneller aanpakken dan vlekken in synthetische materialen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…