Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zwavel, een wondermiddel voor je lichaam!

Camille
3 min read

De meesten mensen kennen zwavel als chemisch product. Maar wist je dat het ook in iedere lichaamscel wordt aangetroffen? Zwavel is o.a. nodig voor de aanmaak van keratine, een eiwit dat nodig is voor een mooie huid, haar en nagels. In de vorm van MSM kan het ook ingenomen bij gewrichtsklachten en allergieën. Benieuwd hoe zwavel nog meer voor een gezond lichaam kan zorgen? Lees dan verder.

MSM

MSM (methylsulfonylmethaan) is een van nature in het lichaam voorkomende, wateroplosbare, organische zwavelverbinding. Zwavel is een stof die bij diverse functies van het lichaam betrokken is. De aminozuren en eiwitten in zwavel vormen als het ware de bouwstenen van ons lichaam.

Voordelen MSM

Een van de voordelen van MSM is dat het aanmaak van collageen stimuleert. Dit betekent een mooie volle bos haar, sterke nagels en een stralende huid. Naast de aanmaak van collageen zijn
er nog veel andere voordelen van het gebruik van MSM:

  1. Het zorgt er voor dat ons lichaamsweefsel makkelijker voedingsstoffen door laat.
  2. Het heeft een zuiverende werking op onze urinewegen en blaas.
  3. Het bevordert de flexibiliteit in spieren, pezen en bindweefsel.
  4. Het verbetert de bloedcirculatie.
  5. Het verbetert de weerstand.
  6. Het brengt een beschermende laag aan in de dikke darm, waardoor deze beschermd is.

Zwavel voor gezond lichaam

Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid zwavel in ons lichaam af. MSM wordt in sommige gevallen als voedingssupplement ingezet bij tal van gezondheidsproblemen zoals gewrichtsklachten, artrose, hooikoorts, constipatie, kanker en parasitaire infecties. MSM in combinatie met vitamine C zorgt er daarnaast voor dat ons lichaam kan ontgiften, doordat het gezonde stoffen de cellen binnen laten en afvalstoffen de cel uit stuurt. Een tekort aan MSM zorgt voor verlies van flexibiliteit, littekenweefsel, rimpels, spataderen, droge gebarsten huid, maagdarmproblemen, gewrichtsproblemen en allergische reacties. MSM is verkrijgbaar in poeder- en capsule vorm en kan het beste op een nuchtere maag gebruikt worden. Het heeft een beetje een bittere smaak, wat soms even wennen kan zijn. Gebruik bijvoorbeeld iedere ochtend een theelepeltje in een glas lauwwarm water met citroen. Het zure van citroen neemt de bittere smaak wat weg en je went er snel aan!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…