3 overheerlijke recepten voor een gezond en evenwichtig ontbijt

3-overheerlijke-recepten-voor-gezond-evenwichtig-ontbijt.jpg

Ontbijt, dé belangrijkste maaltijd bij uitstek. Een goed ontbijt bevat voldoende voedingsstoffen om je dag energiek te beginnen. Het zet je spijsvertering aan het werk en dat stimuleert vervolgens je stoelgang.

Wij geven je alvast 3 lekkere en eenvoudige ontbijtrecepten mee:

1.Ontbijtpannenkoeken met yoghurt

Ingrediënten (voor 8 pannenkoekjes)

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 150 g speltmeel
  • 1 ei
  • Bakpoeder
  • 2 appelen
  • Ahornsiroop
  • Becel Light vloeibaar

Bereidingswijze

  1. Snijd de appel in stukjes, en hou een kwart van de stukjes appel apart. Voeg de yoghurt, ei, bakpoeder, speltmeel en de stukjes appel samen in een blender.
  2. Verwarm 1 eetlepel Becel Light vloeibaar in een koekenpan op een matig vuurtje. Schep vervolgens wat beslag in de pan en zet het vuur iets lager. Bak de pannenkoeken aan beide kanten totdat er luchtbelletjes aan de bovenkant verschijnen. Bak de andere pannenkoekjes op dezelfde wijze.
  3. Doe de overige stukjes appel in dezelfde pan als waarin je de pannenkoeken hebt gebakken. Laat ze even bakken en blus ze daarna met een scheutje ahornsiroop.
  4. Verdeel de gebakken appeltjes met de ahornsiroop over de pannenkoeken en serveer!

2. Warme havermout met appel

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 150 g blauwe bessen
  • 75 g havermout
  • Bakpoeder
  • 1ei
  • Ahornsiroop
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel Becel Original vloeibaar

Bereidingswijze

  1. Doe de Becel in een ovenschaal en leg de stukjes appel + bosbessen erin.
  2. Roer de havermout, bakpoeder en wat zout door elkaar.
  3. Doe in een andere pot het eitje en klop deze los samen met de amandelmelk.
  4. Schep het havermoutmengsel boven de stukjes fruit in de ovenschaal en giet er daarna het eimengsel over. Tot slot doe je nog wat ahornsiroop er bovenop. Eventueel kan je er ook een zaden –of notenmix erop doen.

3. Roereitje met paddenstoelen

Ingrediënten

  • 150 g paddenstoelen
  • Kerstomaatjes
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vloeibare margarine
  • Fijngeknipt bieslook
  • Volkoren boterhammen
  • 1 eetlepel Becel Bakken

Bereidingswijze

  1. Maak de paddenstoelen en tomaatjes schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Klop de eieren los en voeg er wat peper en zout aan toe.
  3. Doe de Becel in de pan en bak de paddenstoelen op een licht vuurtje. Doe er vervolgens de tomaatjes en eimengsel bij.
  4. Rooster de volkoren boterhammen lichtbruin, verdeel het ei erover en garneer met de bieslook.

Smakelijk!