Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 X lekkere pannenkoekrecepten

Anja
2 min read

Pannenkoeken zijn in veel landen populair en worden op veel verschillende manieren gegeten. België zijn ook veel variaties met pannenkoeken bekend, zowel om zelf te maken als wanneer je uit eten gaat in een pannenkoekrestaurant. De pannenkoek kan zowel met zoete als met hartige ingrediënten worden gemaakt en is daarmee geschikt voor ieder moment van de dag, zowel het ontbijt als de lunch of het avondeten.

Allerlei vullingen, zoet voor het ontbijt

Je kunt een pannenkoek toppen met zo ongeveer alles wat je maar wilt. Als je een zoetekauw bent of pannenkoeken voor het ontbijt wilt serveren die niet te zwaar op de maag liggen, dan kies je voor fruit, zoals aardbeien of kersen met suiker of slagroom. Ook kun je een pannenkoek eerst bedekken met een laagje gele vanilleroom en daar vervolgens fruit of slagroom op doen voor en extra feestelijke pannenkoek. Voor het ontbijt worden ook vaak extra dunne pannenkoeken gebakken, de zogenaamde crêpes.

Hartige pannenkoeken

Een pannenkoek is ook uitermate geschikt voor hartige vulling. Let er dan wel op dat je bij het bakken geen suiker aan het beslag toevoegt. Koop je kant en klare pannenkoeken neem dan naturel smaak en geen pannenkoeken die zijn gezoet. Je kunt de pannenkoek vervolgens vullen met bij voorbeeld gemarineerd vlees zoals kipfilet blokjes in saté- of kerriesaus. Of kies voor een vulling met champignons en spekjes en maak een luxe variatie op de bekende spekpannenkoek. Houd je van vrolijke kleuren gebruik dan groene, rode en gele paprika die je even hebt geroerbakt met wat rul gehakt bijvoorbeeld.

Gevulde opgerolde pannenkoeken

Crêpes zijn extra dunne pannenkoekjes die je prima kunt vullen met allerlei heerlijke combinaties. Je kunt ze eten als warme maaltijd of je serveert er eentje als amuse, voorgerecht of tussengerecht. Crêpes kun je vullen met bijvoorbeeld zalm en roomkaas, stukjes kip met groente of kies voor een vegetarische vulling met spinazie of champignons.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…