Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Eet fruit gevarieerd: kies eens voor kersen

Anja
3 min read

Zijn kersen meer dan decoratie op een dessert? Kersenverkoop ligt in de meeste winkels laag. Kersen worden meer gezien als decoratie, dan als voorwaardig stuk fruit. Terwijl kersen juist de moeite waard zijn om vaker te eten dan incidenteel ééntje op een taart. Kersen zijn namelijk ongelooflijk gezond.

Natuurlijk medicijn

Kersen zitten, ondanks hun compacte formaat, boordevol vitamines en mineralen. Hiernaast zijn ze rijk aan antioxidanten, wat een belangrijke bouwsteen voor je gezondheid is. Kersen bevatten stoffen tegen huidveroudering en versterken je immuunsysteem. Kersen zijn zelfs een volwaardig natuurlijk medicijn: het helpt voor een volledige nachtrust, kan als pijnstiller werken en het is een krachtig middel voor je cellen. Best bijzonder, voor zo’n klein stukje fruit.

Eet eens wat anders dan een appel

Sinds de voedingscentra met kreten als ‘Eet iedere dag twee porties groenten en twee stukken fruit!’ zijn gaan strooien, is de fruitmand niet meer weg te denken uit onze huishoudens. Die mand is veelal ongeïnspireerd gevuld met een aantal bananen, sinaasappels en peren. Waarom?

Variatie is juist de sleutel tot een daadwerkelijk gezond voedingspatroon. Steeds maar hetzelfde fruit eten, dat is weinig gevarieerd. Kies dus eens voor de kersen, blauwe bessen, mango’s, druiven en pruimen.

Fruit eten lijkt duur, lastig en ongezond

Aangezien fruit een natuurlijk product is, is het beperkt houdbaar. Als je ooit een perfecte, rijpe kers hebt gegeten, weet je niet wat je proeft. Een explosie van smaak, aangename textuur en een intens zoete smaak.

Je zou bijna zeggen dat er suiker in zit, is zoveel fruit eten wel gezond? Jazeker. Fruit is rijk aan vezels (waardoor je snel vol zit), water en belangrijke vitamines. Naast het snelle, verzadigde gevoel, is fruit goed voor je stoelgang. Bovendien, een koekje bij de thee (al snel 200 calorieën) bevat drie keer zoveel calorieën dan 100 gram kersen (zo’n 54 calorieën).

Start met variëren

Met kersen kun je beginnen aan een spannende reis in de wereld van fruit. Ieder stuk fruit heeft zijn eigen voordelen; juist met het variëren krijg je de gezondste voedingstoffen binnen. Dat begint bij jezelf. Zet dus ook eens wat kersen in de fruitmand, in plaats van op de taart.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…