5 heerlijke manieren om je yoghurt te personaliseren

5-heerlijke-manieren-om-je-yoghurt-te-personaliseren.jpg

Als ontbijt, snack, dessert… je kan yoghurt echt op verschillende momenten van de dag eten. Als je gehaast bent, zal dat wellicht rechtstreeks uit het potje zijn, maar met wat meer tijd kan je yoghurt ook heerlijk personaliseren. Niet meteen inspiratie? Hieronder vind je 5 heerlijke suggesties!

Fruit

Maak je portie natuuryoghurt extra gezond door er ook fruit aan toe te voegen. Je hebt vast wel nog een banaan, appel of ander lekker stuk fruit liggen. Ook gedroogd fruit zoals gedroogde pruimen, abrikozen, vijgen of dadels passen perfect bij yoghurt. Of wat dacht je van wat fruitpuree?

Noten en zaden

Mag je yoghurt wel wat crunch hebben? Dan zijn noten en zaden zeker echte aanraders. Bovendien zijn noten en zaden (in pure, onbewerkte vorm) een  bron van ‘goede’ vetten en leveren ze ook nog heel wat andere voedingsstoffen (zoals vezels, proteïnen, vitamines en mineralen…).  Perfect voor tijdens het ontbijt!

Bloemenwater

Als het ook wat bijzonderder mag, kan je eventueel je yoghurt eens op smaak brengen met een paar druppeltjes bloemenwater zoals rozenwater of oranjebloesemwater. Voor een extra touch kan je trouwens ook nog eetbare bloemen aan je yoghurt toevoegen. Je ontbijt zal er nog nooit zo fleurig hebben uitgezien!

Notenpasta

Met een notenpasta voeg je niet alleen een extra smaakje toe aan je yoghurt, hij krijgt er ook een andere textuur door. Passen perfect bij yoghurt: sesamzaadpasta, amandelpasta, pindakaas… Kies wel steeds voor notenpasta’s zonder toegevoegde suikers of extra vet (bv. palmolie). 

Kruiden en specerijen

Door ook af en toe een kruid of specerij aan je yoghurt toe te voegen, kan je heerlijk blijven variëren en afwisselen. Probeer je yoghurt bijvoorbeeld eens met kaneel, vanille, munt…

Smakelijk!

Artikel geschreven met hulp van Danone, expert in yoghurt