scrollTop top

7 tips tegen (ongewenste) hete nachten

7 tips tegen (ongewenste) hete nachten

De zomer belooft droog en warm te worden, wat het slaappatroon in de war kan sturen. Zo hou je het hoofd koel op dat zomerse hoofdkussen.

1. Diepvries

Stop je lakens en kussensloop eens een paar uurtjes in een plastic zak in de ijskast of diepvries voor het slapengaan, voor een heerlijk fris gevoel bij het inslapen.

2. Waterkruik

Maak van een warmwaterkruik eens een koudwaterkruik, door ze met koud water te vullen. Met zo’n koudwaterkruik kan je je lichaam of bed afkoelen.

3. Ventilator

Heb je een ventilator? Plaats die dan naast het raam, zodat het de iets frissere buitenlicht is die circuleert, en niet de warme lucht van binnen. 

4. Verluchten

Verlucht de slaapkamer ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg. Zo vermijd je dat er te veel warme lucht naar binnen komt. Hou overdag de gordijnen zo veel mogelijk gesloten.

5. Elektronische apparaten

Trek elektronische apparaten zoals een gsm-oplader, een laptop, een radio uit. In het stopcontact genereren ze extra warmte, en die kun je nu wel missen.

6. Lauwe douche

Neem een lauwe douche voor het slapengaan om je lichaam af te koelen. Douche niet té koud, want dan heeft je lichaam de neiging om op te warmen en zul je daarna snel weer beginnen te zweten.

7. Kopje thee

Drink een kopje thee voor het slapengaan. Het klinkt niet aanlokkelijk bij zomerse temperaturen, maar door een lauw drankje te drinken neemt je lichaamstemperatuur daarna net af.  


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  244.675.327
 • Aantal
  doden
  4.969.145
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.342.718
 • Aantal
  doden
  25.946

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!