Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 X zo kun je make-up verwijderen zonder make-up remover

Camille
3 min read

Voor een gezonde huid is het van belang dat je voor het slapen gaan de make-up van je gezicht verwijdert. De meeste mensen gebruiken hiervoor make-up reiniger. Maar wist je dat je make-up ook op veel andere manieren kunt verwijderen? Hieronder 7 manieren waarop je make-up kunt verwijderen zonder make-up remover.

1. Avocado’s

Veel beauty producten bevatten al avocado-olie maar wist je dat je de vrucht zelf kunt gebruiken om je make-up te verwijderen? Avocado’s zijn gezond en bevatten omega-3 vetzuren en zitten boordevol vitamine A, D en E. Pak een wattenstaafje en haal deze over een opengesneden avocado. Gebruik deze om hardnekkige mascara te verwijderen. Is de avocado overrijp? Geen probleem! Gebruik deze dan als een heerlijk gezichtsmasker.

2. Kokosolie

Kokosolie ruikt niet alleen heerlijk, het hydrateert ook nog eens de huid en is bovendien makkelijk in gebruik. Gebruik weer een wattenstaafje en smeer hier een beetje olie op. Wrijf dit over je gezicht en binnen no time is je make-up verdwenen!

3. Olijfolie

Wanneer je vaak last hebt van een droge huid, is het goed om er olijfolie op te smeren. Gebruik echter niet te veel, olijfolie bevat een sterke geur!

4. Yoghurt

Yoghurt werkt verkoelend en verzachtend op je huid. Bovendien helpen de enzymen en lactiden in yoghurt bij het verwijderen van dode huidcellen en hydrateert het de huid. Dip een watje in yoghurt en masseer het in je huid.

5. Melk

Melk werkt in principe hetzelfde als yoghurt. Vanwege het melkzuur blijft je huid heerlijk gehydrateerd.

6. Babyolie

Babyolie is niet alleen maar geschikt voor het insmeren van een zacht babyhuidje. Het is een heel mild verzorgingsproduct en dus ideaal om het gebied rond je ogen mee te reinigen. Ook ruikt het nog eens verschrikkelijk lekker!

7. Aloë vera

Dit is goed voor de vette huid. Aloë vera bevat veel vitaminen, mineralen en aminozuren die ervoor zorgen dat je huid zo weer schoon is!

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…