scrollTop top

8 ingrediënten tegen donkere kringen onder je ogen

8 ingrediënten tegen donkere kringen onder je ogen

Slaap jij vaak slecht? Loop jij geregeld rond met donkere kringen onder je ogen? Wij hebben voor jullie 8 ingrediënten op een rijtje gezet die helpen tegen deze vervelende donkere kringen onder je ogen.

1. Koud metaal

Leg 2 theelepels een tijdje in de koelkast en plaats deze vervolgens een paar minuten op de ogen. Je zult zien dat je kringen er aanzienlijk beter uitzien.

2. Vitamine K

Vitamine K helpt tegen de donkere kringen onder je ogen. Het zit onder andere in yoghurt en karnemelk.

3. Schijfjes komkommer

Dit ken je waarschijnlijk wel van op TV, maar het werkt echt. Dit is ook weer vanwege de vitamine K die in komkommers zit.

4. Aardappel

Dit werkt hetzelfde als de schijfjes komkommer. De schijfjes aardappel werken zelfs beter omdat ze langer koud blijven.

5. Avocado

Leg in plaats van aardappels en komkommer schijfjes avocado op de ogen. Dit om te zorgen voor een goede hydratatie van de huid.

6. Peterselie

Maak de peterselie fijn en meng dit met een beetje warm water. Laat het peterseliemengsel een paar keer per week onder je ogen rusten en je zult merken dat de donkere kringen vanzelf minder worden.

7. Theezakjes

Cafeïne zorgt er voor dat bloedvaten krimpen en zo minder donkere kringen kunnen veroorzaken. Gebruik een gebruikt theezakje en leg het 20 minuten in de koelkast voordat je het op je ogen plaatst.

8. Melk

Melk bevat verzachtende ingrediënten en door het melkzuur maak je de huid helderder. Het beste kun je watten in de melk laten weken en deze onder de ogen plaatsen. Spoel na deze behandeling wel het overtollige melk weg.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  230.267.528
 • Aantal
  doden
  4.725.780
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.231.523
 • Aantal
  doden
  25.543

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!