Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 ultieme tips om cellulitis te bestrijden

shana
5 min read

Cellulitis is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. Daarom is het belangrijk om de juiste verzorging toe te passen zodat die appelsienenhuid snel verdwijnt. Wij geven je enkele tips.

1. Crème

De cosmetische industrie brengt heel wat crèmes, gels, lotions, oliën en sprays uit. Deze zijn allemaal aan te raden als je een strakkere huid wilt. Zo bieden rijke consistenties met meer vetten en oliën een heel goede verzorging van de huid aan, net zoals een normale lichaamscrème. De crèmes dienen in de huid gemasseerd te worden en trekken direct in. Een massage hierbij is aan te raden want zo kan je het weefsel voorbereiden. Hoe beter het weefsel doorbloed is, hoe effectiever de ontplooiing van de werkzame stoffen die in de crèmes zitten. Deze crèmes zorgen er ook voor dat de huid vochtig blijft en zacht aanvoelt.

2. Lichaamsborstel

Er bestaan heel wat verschillende vormen en formaten van lichaamsborstels. Zo zijn er verschillende hardheden, met haar of zonder, enzovoort. Dankzij de lichaamsborstel kan je je lichaamshuid op een natuurlijke manier strak krijgen. Om een optimale werking te krijgen, is het ook belangrijk dat de borstels niet te hard of te zacht zijn.De techniek die je uitvoert met een lichaamsborstel noemt dry brushing. Dit is een eeuwenoude techniek die wereldwijd wordt gebruikt en effectief werkt als je je cellulitis wilt bestrijden.

3. Zeezout

Zout heeft een soort gelijke samenstelling als het menselijke bloedplasma. Het bevat calcium, kalium en magnesium die goed in de huid en het weefsel doordringen. Ook zout uit de dode zee is zeer effectief omdat het veel mineralen bevat. In tegenstelling tot zout uit de dode zee is keukenzout allesbehalve goed. Dat komt omdat keukenzout voor 80% uit pure natriumchloride bestaat en de mineralen hierin ontbreken.

Zout zorgt ervoor dat de huid hydrateert en het vocht vasthoudt. Daarnaast heeft zout ook een ontsmettende functie, waardoor het goed is voor een onzuivere huid.

4. Cellulitisroller

Een cellulitisroller is een eenvoudige en effectieve tool om ongewenste cellulitis te bestrijden. Er bestaan heel wat verschillende soorten en varianten. Zo zijn er cellulitisrollers met noppen, balletjes, rollen of lamellen. Je kan ze zowel apart kopen als in een pakket met anticellulitisproducten. Het is natuurlijk heel belangrijk dat de cellulitisroller goed in de hand ligt en aangenaam aanvoelt op de huid. Probeer dus de roller voor de aankoop uit. Ook bestaan er heel wat elektrische massageapparaten. Dit heeft als voordeel dat ze minder kracht en energie kosten.

5. Massagehandschoen

Ook bij de massagehandschoen bestaat er een ruim aanbod. Zo heb je handschoenen met paardenhaar, sisal, luffa of synthetische vezels. Ze hebben ook allemaal een andere gebruiksaanwijzing. Zo gebruik je een luffa handschoen enkel wanneer deze nat is, anders is ze te ruw. Een massage handschoen van synthetisch materiaal kan zowel nat als droog gebruikt worden. Als laatste hebben we de noppenhandschoen van kunststof die enkel gebruikt kan worden tijdens het douchen.

6. Etherische olie

Een etherische olie kan enkel opgenomen worden via de huid of de neus. Ze worden gebruikt om het humeur te verbeteren en de stofwisseling in het bindweefsel te activeren. Sommige oliën mogen niet direct op de huid gebracht worden, omdat ze een vocht afdrijvende en stimulerende werking hebben. Een neutrale basis is eerder geschikt voor de huid. Hieronder valt bijvoorbeeld jojoba- , amandel- of tarwekiemolie. Je kan ook zelf een geurende aromamassageolie maken. Dit doe je als volgt: Neem 10 druppeltjes grapefruitolie en vermeng die met 5 druppels rozemarijnolie en 5 druppels cipresolie. Voeg als laatste 30 ml draagolie toe.

7. Douchekop

Een verstelbare douchekop is ideaal voor diegene die graag onder de douche gaat, schoon en fit wil worden. Met een verstelbare douchekop kan je verschillende standen instellen. Zo zijn zachte stralen zeer geschikt voor een wisseldouche. Een harde straal is daarentegen te vergelijken met een vingermassage. Om de huid nog beter te verstevigen is een massageopzetstuk aan te raden. Door de roterende balletjes zal het weefsel beter verstevigen waardoor je cellulitis zal afnemen.

8. Algen en zeewier

Algen en zeewier zijn heel goed als anticellulitismiddel. Dat komt omdat ze de vetstofwisseling in het weefsel kracht opsteken. Kies het best voor een intensieve kuur met algen en zeewier. Daarvoor moet je om de twee dagen ’s morgens en ’s avonds een bad nemen met vloeibaar zeewierextract. Hierbij moet je ook nog eens driemaal daags een algencapsule innemen of algenthee drinken.

Ga de strijd aan tegen cellulitis en vecht voor je fitte benen.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…