Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Afvallen? Vermageren doe je het beste samen!

Camille
3 min read

Afvallen is niet gemakkelijk. Maar wat als je het nu eens samen met anderen zou doen? Met vrienden of kennissen die hetzelfde geslacht en dezelfde lengte hebben als jij. Of mensen aan wie je je op kunt trekken. Die je oppeppen als je het moeilijk hebt. Dat maakt gewicht verliezen toch een stuk makkelijker? Samen vermageren = dubbele motivatie!

Motivatie

Wanneer je er voor kiest om samen wat kilo’s te verliezen, is het eerste voordeel natuurlijk motivatie. Je kunt elkaar namelijk goed steunen en stimuleren. Daarnaast lijkt het makkelijker, omdat je je minder geïsoleerd voelt en veel uitdagingen samen aan gaat. Samen gezonde recepten bedenken en uitvoeren is toch ook veel leuker? Ook op de lange termijn werkt samen vermageren beter. Daarnaast is het fijn om iemand om je heen te hebben die jou begrijpt. Mensen in jouw omgeving die niet bezig zijn met vermageren kunnen zich soms moeilijk in jouw nieuwe voedingspatroon inleven. Jouw afslank maatje snapt er daarentegen juist alles van!

3 tips om samen te vermageren

1. Neem de tijd

Een aangepast eetpatroon – dat meestal een stuk gezonder is dan je gewend was – is niet zomaar aangenomen. Samen afvallen betekent dan vooral gezellig tegelijk koken en bij elkaar eten. Op die manier leer je van elkaar wat je kan bereiden en hoe je een maaltijd moet bereiden. Neem hier de tijd voor. Een goed gepland dagmenu helpt namelijk slechte keuzes te voorkomen. Neem daarom ook de tijd voor het doen van de boodschappen.

2. Maak sportafspraken

Gezond afvallen en sporten gaan hand in hand. Door met iemand af te spreken om te gaan sporten, is de kans om niet te gaan kleiner. Stel dat je met familie hebt afgesproken het komende jaar een paar kilo kwijt te raken. Wanneer je wilt afvallen, zal je altijd net tegen of net over jouw grens heen moeten gaan om een verbeterde conditie te krijgen. Wanneer je samen sport, kun je elkaar daarin steunen en elkaar over de streep heen trekken.

3. Pas op voor de verschillen

Mannen en vrouwen verschillen sterk van elkaar. Zo hebben mannen de neiging om vet op te slaan rond de buik, terwijl de extra's kilo's bij vrouwen meestal op de heupen en dijen zitten. Ook slanken mannen sneller af. Het is prima mogelijk om samen met iemand van het andere geslacht af te vallen, maar de kans op spanningen is aanwezig. Wees dus solidair, raak niet ontmoedigd en leg juist de nadruk op jullie overeenkomsten!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…