Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Aquagym: 5 redenen om er mee te beginnen

Camille
3 min read

Stop met het zoeken naar smoesjes om niet te bewegen, aquagym is hot! Het is een makkelijke, toegankelijke en gezonde workout die heilzaam is voor je hele lichaam en geest. Wat maakt aquagym zo leuk? En waarom zou je met aquagym beginnen? In dit artikel geven we je graag vijf redenen om vandaag nog te starten met aquagym.

1. Voor alle leeftijden

Aquagym, ook wel aquafitness genoemd, is geschikt voor vrijwel iedereen! Van sportieve jongeren die zich richten op het kweken van spieren, tot oudere of zwangere vrouwen die willen bewegen en in form blijven. Je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt tijdens het beoefenen van aquagym.

2. Goed voor je gezondheid

Met aquagym kan je makkelijk je spieren verstevigen, je hartritme stimuleren en je ademhalingsspanning verbeteren. Daarnaast is het risico tot blessures uiterst klein.  De weerstand die wordt uitgeoefend door het water voorkomt spierverrekkingen, verstuikingen en spierpijn. Schokken worden gedempt en er is geen impact van de grond. De bewegingen zijn zacht en soepel. Het resultaat hiervan is dat je gewrichten zacht worden getraind en soepeler worden zonder zware belastingen.

3. Goed voor je conditie

Aquagym helpt je bij het verbeteren van je lichamelijke conditie en cardiovasculaire gezondheid. Dit betekent dat je hart, longen en bloedsomloop profiteren van het beoefenen van aquagym.  Heb je een verhoogd cholesterolgehalte, dan kun je hier eenvoudig iets aan doen door bepaalde gewoonten in je levensstijl te veranderen. Dit betekent simpelweg dat je gezonder moet eten, maar ook dat je wat meer moet bewegen.

Vaak wordt gezegd dat een half uur aquagym gelijkstaat aan zo’n anderhalf uur van een soortgelijke sport op het droge. Hoewel aquagym wellicht makkelijker lijkt doordat het water je lichaam lichter maakt, blijkt het tegendeel waar te zijn. De oefeningen hebben vaak meer effect door de weerstand die het water biedt.

4. Mooi figuur

Naast de verbetering van je conditie tijdens het beoefenen van aquagym heeft deze sport ook positieve effecten op je figuur. Door fitness- en aerobicsoefeningen in het water uit te voeren word je slank en zal je lichaam strakker worden. De weerstand van het water zorgt er namelijk voor dat er veel spieren in je lichaam moeten werken. Hierdoor worden onder meer je buik, billen en dijen getraind, wat met veel andere sporten erg moeizaam gaat. Wist je dat je gedurende 30 minuten aquagym ongeveer 600 calorieën verbrandt? Dit is het equivalent van anderhalf uur gewone gym. Met dank aan het water dat deze weldoende weerstand biedt!

5. Positief voor je geest

Niet alleen is aquagym goed voor je lichamelijke gesteldheid, ook je mentale gezondheid zal verbeteren. Aquagym worden als rustgevend ervaren, omdat je in het water bezig bent. Spieren zullen ontspannen en de warmte van het water geeft je een gevoel van geborgenheid.

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…