Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom beweging zo belangrijk is?

Camille
3 min read

Ongeveer 4 miljoen mensen in ons land zijn  fysiek  onvoldoende actief, wat simpelweg betekent dat ze niet genoeg bewegen. Gezondheidsinstellingen geven aan dat je minimaal een half uur per dag goed moet bewegen, bijvoorbeeld door naar je werk te fietsen of door een stukje te wandelen.

Wanneer we niet of te weinig bewegen dan leggen we het lichaam stil. Dit heeft nadelige effecten op de algemenen gezondheid en op het gewicht.

1. Gewicht

Voldoende lichaamsbeweging kan een gewichtstoename helpen voorkomen. Hoe intensiever je beweegt, hoe meer calorieën je zal verbranden. Mensen met overgewicht hebben te maken met een overschot aan vet omdat ze niet voldoende bewegen. Als je daarnaast ook nog veel eet en de maximale hoeveelheid calorieën per dag overschrijft, is de kans groot op overgewicht. Door voldoende te bewegen en evenwichtig te eten zorg je ervoor dat je je gewicht op peil houdt.

2. Hartproblemen

Door voldoende te bewegen wordt de kans op hartproblemen kleiner. Voldoende beweging zorgt er o.a. voor dat:

  • Je bloeddruk natuurlijk laag gehouden wordt
  • Het cholesterolgehalte op een gezond peil blijft
  • Je hart-en bloedvaten in goede conditie blijven

Het omgekeerde geldt ook, wie voornamelijk zit loopt juist een hoger risico op deze aandoeningen.

3. Sterke spieren en botten

Door genoeg te bewegen houd je je botten stevig. Kies voor een manier van bewegen waarbij het lichaam wordt belast met zijn eigen gewicht. Snelwandelen heeft hier bv. een gunstig effect. Echter, niet  iedereen kan intensief sporten,  daarom  is het belangrijk om andere bewegingsvormen te vinden die afgestemd worden op je algemene gezondheid.  Raadpleeg dus steeds je vertrouwde arts die je hierbij zal bijstaan.

4. Energie

Regelmatige lichaamsbeweging kan je spierkracht verbeteren en je uithoudingsvermogen vergroten. Het zorgt ervoor dat zowel zuurstof als voedingsstoffen naar onze spierweefsels worden gebracht en helpen het cardiovasculaire systeem efficiënter werken. Doordat je hart en longen efficiënter werken, creëer je meer energie.

5. Slapen

Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt, alsook dieper slaapt. Let hierbij wel op dat je niet sport vlak voor het naar bed gaan. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je te veel energie hebt om in slaap te vallen.

6. Goed voor het cholesterolgehalte

Tot slot heeft voldoende beweging een positief effect op het cholesterolgehalte. Beweeg je voldoende, dan stijgt het gehalte aan ‘goede cholesterol’ in het lichaam. Heb je een ongezond cholesterolgehalte, dan kun je onder andere te maken krijgen met  hart- en vaatziekten. Je kunt dit voorkomen door te letten op je voeding, maar ook door regelmatig eens de fiets te nemen of een wandeling te maken. Een half uur bewegen per dag, kan al voorkomen dat je in levensgevaar komt door een hart- en/of vaatziekte.

Studies wezen uit dat plantensterolen die van nature voortkomen in plantaardige oliën de cholesterol gevoelig verlagen. Becel ProAktiv is rijk aan plantensterolen, door dagelijks 30 gram te smeren voldoe je aan de dagelijkse behoefte hiervan.

Je cholesterol verlagen? Klik hier voor meer info!

http://www.becelproactiv.be

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…