Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: humor verovert vrouwenhart

Anja
2 min read

Humor staat bij menigeen vrouwen op nummer één van de lijst van eigenschappen die een potentiële partner moet hebben. Opmerkelijk is dat vrouwen meer op humor vallen dan mannen. Welke connectie heeft humor met liefde?

Gericht op de toekomst

Humor heeft een link met de toekomst. Tenminste, dat toonde onderzoek aan. Een vrouw ziet in een grappige man de mogelijkheid tot een succesvolle carrière, genoeg geld te verdienen en zijn gezin te onderhouden.

Humor is toegankelijk

Waar mannen de voorkeur geven aan intelligentie, geven vrouwen die aan humor. Vrouwen willen een man ‘die hen aan het lachen maakt’. Een onderzoek van de Franse onderzoeker Guégen in 2001 toonde aan dat humor een man toegankelijker maakt. De humor geeft een gevoel van zelfspot, vrolijkheid en waardering voor het leven in het algemeen. Dat roept warme gevoelens bij de vrouw op. Zij wil immers niet in een ‘beklemmende’ relatie zitten die vaker moeilijk is, dan dat die leuk is.

Humor bindt

Humor biedt perspectief. Alhoewel fysieke eigenschappen – met name symmetrische – een sleutelrol spelen in het veroveren van een vrouwenhart, kan humor deze fysieke eisen significant versoepelen. Humor helpt in de waardering voor een man, wat uiteindelijk leidt tot verliefdheid. Humor versterkt de binding tussen man en vrouw. Samen lachen maakt je sterker. Ook heeft humor een rol in eerlijkheid. In een relatie met een gezonde dosis humor, is de openheid groter. Hoe dit komt is moeilijk te zeggen. Door jezelf en elkaar minder serieus te nemen, verlaag je de drempel tot het brengen van minder prettig nieuws. Dat hoeven geen grote dingen te zijn, maar kan bijvoorbeeld al kritiek zijn op eten.

 

Humor helpt dus bij aantrekkingskracht, toegankelijkheid, intelligentie, toekomstperspectief, waardering, binding en eerlijkheid. Dus mannen… als je een relatie wilt? Heb dan veel humor. Dan ga je samen lachend een positieve toekomst tegemoet!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…