Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: minder seks betekent een stabielere relatie

Anja
2 min read

Veel mensen denken dat hun relatie op zijn best is wanneer ze vaak seks hebben met hun partner. Want alleen zo laat je toch aan elkaar zien dat je van elkaar houdt en dat de liefde er nog steeds is. Maar niets is minder waar. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat je relatie vaak veel stabieler is wanneer je niet iedere dag vol passie de liefde bedrijft.

Vrouwen hebben vaak minder behoefte aan seks

Vooral vrouwen hebben vaak minder behoefte aan seks als ze het gevoel hebben dat het wel goed zit met hun relatie. Ze hebben wel behoefte aan intimiteit, maar als dat niet verder gaat dan zoenen en knuffelen vinden ze het vaak prima.

Wel moeten deze vrouwen ervoor waken dat ze hun seksleven niet gaan verwaarlozen. Voor mannen ligt de behoefte aan seks toch vaak anders, lees: hoger. Dus als je als vrouw denkt dat het niet meer zo nodig hoeft kun je bedrogen uitkomen. Dan kan je man bezwijken voor verleidingen van buitenaf en dat wil je natuurlijk niet.

Het omslagpunt ligt bij vier jaar

Duits wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen van in de dertig in het begin van hun relatie vaak seks willen, de behoefte ligt dan ongeveer gelijk met die van hun mannelijke partner. Maar na verloop van tijd wordt de behoefte minder. Na een relatie van vier jaar is de behoefte aan seks bij de vrouw aanzienlijk minder dan bij haar mannelijke partner.

Tederheid blijft voor vrouwen onverminderd belangrijk, de behoefte daaraan ligt bij vrouwen drie keer zo hoog als bij mannen. Na een relatie van 20 jaar is de behoefte aan seks bij veel vrouwen gedaald tot 20% ten opzichte van toen ze net een relatie hadden. Bij mannen daarentegen is de behoefte aan seks onverminderd aanwezig, zo’n 80-90 % van de mannen geeft aan nog net zo vaak seks te willen als voorheen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…