Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bruin worden en bruin blijven doe je zo!

Anja
2 min read

Iedereen wil natuurlijk in de zomer een mooi bruin kleurtje. Maar we weten inmiddels allemaal dat het niet verstandig is om zonder goede bescherming langdurig in de zon te gaan liggen bakken om toch vooral maar zo snel mogelijk diep bruin te worden. Het risico dat je op die manier huidaandoeningen en zelfs huidkanker oploopt zijn bewezen. Maar hoe doe je dat dan wel, een mooi kleurtje krijgen en ervoor zorgen dat het zo lang mogelijk blijft zitten?

Blijf van de zon genieten

De belangrijkste tip is eigenlijk te simpel, maarwel waar: Je moet wel aan je bruine kleurtje blijven werken. Ben je eenmaal bruin geworden na een vakantie in zonnig Spanje, pik dan bij thuiskomst ook je zonuurtjes mee. Want als je dat niet doet dan is je bruine kleurtje vrij snel als sneeuw voor de zon verdwenen.

Nog een tip: Gebruik na een dagje zonnebaden een verzorgende crème voor je huid zodat het bruin goed kan “hechten”. Je huid droogt uit van zonnebaden, dus verzorg hem goed met een goede aftersun lotion.

Drink veel water

Nog een tip om lang en mooi bruin te blijven is veel water drinken. Je huid verliest veel vocht in de zomer en door veel water te drinken zorg je dat de vochtbalans op peil blijft. Zo heeft het lichaam voldoende mogelijkheden om afvalstoffen effectief af te voeren. Dit komt ook de conditie van je huid ten goede en zal je bruine kleurtje langer laten blijven.

Gebruik daarnaast altijd een zonnecrème met een goede beschermingsfactor. Onbeschermd zonnen is echt heel onverstandig. Zonder goede zonbescherming mag je op hoogzomerse dagen maar maximaal 20 minuten in de zon. De factor op de fles zonnebrand bepaalt hoe lang je die termijn kunt verlengen. Smeer je daarna opnieuw in als je nog langer wilt blijven zonnen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…