Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Chili-kokosmelk met garnalen

Olivier
2 min read

Bereidingstijd: 40 min
Per portie: kJ/kcal: 1595/381

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg rauwe, gepelde reuzengarnalen
  • 15 ml olijfolie 1 ui
  • 1 eetl. chili
  • 1 stengel citroengras
  • 1 eetl. vers gehakte gember
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 eetl. castorsuiker (fijne suiker)
  • 1 handvol gehakte basilicum

Bereiding

Verhit in een grote pan of wok de olijfolie Voeg de fijngehakte ui, de chili, het fijngedrukte citroengras en de gember hieraan toe en bak het 1 minuut Voeg de garnalen en laat het nog eens 2 minuten bakken onder het roeren.. Meng ondertussen de kokosmelk, de sojasaus en de suiker in een kom en giet het mengsel over de garnalen. Laat het nog eens 2 minuten garen en roer daarbij totdat de garnalen volkomen ondoorzichtig en gaar zijn. Garneer het met basilicum garneren en serveer het meteen met een verse komkommersalade of gekookte jasmijnrijst.

Nog meer recepten van Kikkoman

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…