Bereidingstijd: 40 min
Per portie: kJ/kcal: 1595/381
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg rauwe, gepelde reuzengarnalen
- 15 ml olijfolie 1 ui
- 1 eetl. chili
- 1 stengel citroengras
- 1 eetl. vers gehakte gember
- 250 ml kokosmelk
- 100 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 eetl. castorsuiker (fijne suiker)
- 1 handvol gehakte basilicum
Bereiding
Verhit in een grote pan of wok de olijfolie Voeg de fijngehakte ui, de chili, het fijngedrukte citroengras en de gember hieraan toe en bak het 1 minuut Voeg de garnalen en laat het nog eens 2 minuten bakken onder het roeren.. Meng ondertussen de kokosmelk, de sojasaus en de suiker in een kom en giet het mengsel over de garnalen. Laat het nog eens 2 minuten garen en roer daarbij totdat de garnalen volkomen ondoorzichtig en gaar zijn. Garneer het met basilicum garneren en serveer het meteen met een verse komkommersalade of gekookte jasmijnrijst.