Spaanse paprika-tomatensoep

spaanse-paprika-tomatensoep.jpg

Bereidingstijd: 40 min
Per portie: kJ/kcal: 686/164

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 rode paprika‘s
  • 2 uien
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400 g tomaten in stukjes (uit het blik)
  • 10 -12 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • vers gemalen peper
  • 4 eetl. crème fraîche
  • 1 chili

Bereiding

De paprika’s halveren, wassen en in blokjes snijden. De uien en de knoflook schillen, de uien in blokjes snijden en de knoflook fijndrukken. Paprika, ui en knoflook in verhitte olie aanbraden. De tomaten, 1 liter water en sojasaus toevoegen, aan de kook laten komen en ca: 20 minuten garen. De soep pureren, over de borden verdelen en serveren met gegarneerde crème fraîche. Op de soep gelegde, in ringen gesneden chili maakt het geheel bijzonder decoratief.

Nog meer recepten van Kikkoman