Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Creatief met zalm!

Anja
3 min read

Zalm is een overheerlijke, malse vis. De prijs is echter niet mild, en een zalm écht goed bereiden vereist geduld, competenties en de juiste materialen. Hoe maak je dat peperdure visje nu écht lekker klaar?

1. Kook aandachtig

Begin in ieder geval met het wassen van je handen. Ga daarna voorzichtig te werk met het stuk(je) zalm. Haal supervoorzichtig de graten en botjes uit de vis; je kunt dit met een pincet doen. Werk één kant op. Zo verzeker je jezelf van een mooie, egale vis.

2. Doop je zalm in wijn

Doop (of dompel) je zalm nooit in water. Hierdoor gaat veel smaak verloren – wat natuurlijk zonde is, voor zo’n dure vis. Doop de zalm voor een heerlijk resultaat in droge witte wijn. Als je écht geen wijn (of andere lichte drank), kun je wat knoflook, zout en peper in water doen en dán de zalm. Nooit in ‘normaal’ water.

3. Simplistische bereiding, fantastisch lekker

Zalm is erg veelzijdig – je kunt er veel kanten mee op. Het allerlekkerste is om er avondeten van te maken. Dat is vullend, gezond én een exquise maaltijd. In een handomdraai. Zie het onderstaande recept voor een overheerlijke maaltijd, die gemakkelijk in twintig minuten te bereiden is.

Recept

Benodigdheden

voor drie personen:

  • 800 gram zalm
  • Een pot erwten, 800 gram
  • Vier sjalotjes
  • 800 gram sperziebonen
  • Honingsesam woksaus
  • Noedels 500 gram
  • Olijfolie, twee eetlepels
  • Peper en zout
  • Peterselie

Bereiding

Bedek een ovenschaal met bakpapier. Leg hier je vers gesneden, gefileerde stukjes zalm op. Ga uit van tweehonderd gram zalm per persoon. Kruid de zalm stevig; gebruik hierbij peper, zout en peterselie. Schuif de schaal vervolgens in een (flink) voorverwarmde oven en laat de zalm 15 minuten op 160 graden bakken.

Zet vervolgens een pannetje water op. Terwijl je zalm heerlijk krokant bakt, kun je beginnen met de groente. Snijd wat sjalotjes en sperziebonen. Verhit olie in een (wok)pan en bak de uitjes lekker bruin. Gooi de noedels in het kokende water (met een maximale kooktijd van 3 minuten) en gooi ondertussen de sperziebonen bij de pan. Matig het vuur van de wokpan en giet de erwtjes af. Gooi de erwtjes nu in de wokpan en laat het geheel zachtjes gaar worden. Na ongeveer een paar minuten is de zalm klaar, haal de schaal voorzichtig uit de oven en laat de zalm eventjes afkoelen. Ondertussen kun je de noedels afgieten en de honingsesam woksaus in de wokpan doen. Verhit de saus vijftien seconden in de woksaus. Schep de noedels op, leg hier de groenten netjes omheen en plaats bovenop de zalm. Smullen maar!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…