scrollTop top

Daarom lijken je vrienden altijd populairder dan jij

Daarom lijken je vrienden altijd populairder dan jij

Je zit in een bar met een groep vrienden en op de een of andere manier beland jij vaak op de achtergrond. Zit jij je soms thuis op de bank te vervelen terwijl je vrienden allemaal leuke dingen aan het doen zijn. Vaak heb je het gevoel dat je vrienden een stuk populairder zijn dan jij. Maar hoe komt dit nu? Wij zochten het voor jullie uit!

Veel vrienden of echte vrienden?

De meeste mensen hebben maar een paar ‘echte’ vrienden. Sommige mensen zijn echter in staat heel veel vriendschappen tegelijkertijd te onderhouden. De kans is groot dat jij met één van deze mensen bevriend bent. Er werd een onderzoek gedaan op twitter en wat blijkt, alle gebruikers volgen vooral mensen die meer volgers en meer invloed hebben dan zichzelf.

Populaire vrienden

Met andere woorden: we hebben de neiging om bevriend te raken met mensen die populairder zijn dan wijzelf en zullen zelden omgaan met mensen die minder populair zijn. Die ‘o zo populaire vriend’ van jou is waarschijnlijk weer de minst populaire in zijn vriendengroep.
Maar… het aantal vrienden dat je hebt is natuurlijk veel minder belangrijk dan de kwaliteiten van je vriendschappen. Maak je dus vooral geen zorgen.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.188.893
 • Aantal
  doden
  4.740.152
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!