Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom moet je elkaar meer aanraken!

Anja
2 min read

Knuffel jij vaak met de mensen die je liefhebt? Doe het vooral vaker! Fysiek contact is erg goed voor de mens om verschillende redenen. Een aanraking doorbreekt grenzen en kan twee personen dichter bij elkaar brengen. Dit hoeft niet per se een dikke knuffel te zijn maar ook het even aanraken van iemands schouder of hand kan dit gevoel al geven. Hieronder vind je drie redenen waarom je elkaar meer moet aanraken!

1. Een aanraking vermindert onrust

Voel je je onrustig en gespannen? Een aanraking kan er voor zorgen dat je weer rust over je voelt komen. Het vermindert stress en maakt dat je je veiliger voelt. Voel je je gespannen? Geef je moeder dan eens een dikke knuffel of snuggle een avondje met je partner in de zetel.

2. Knuffelen verbetert je kijk op het leven

Door aanraking voel je je meer verbonden met anderen. Door het gevoel van die verbondenheid, is het moeilijker om pessimistisch over de wereld te denken. Knuffelen maakt je minder cynisch en optimistischer. Dit zorgt er voor dat je positiever in het leven staat en vertrouwen hebt in wat je te wachten staat. Een heerlijke bijwerking van aanraking, vind je niet?

3. Aanrakingen verlagen je bloeddruk

Naast dat aanrakingen goed zijn voor je geestelijke gesteldheid, is het ook goed voor je fysieke gezondheid. Mensen die vaak knuffelen, hebben een lagere bloeddruk dan mensen die dit niet doen. Ook na een operatie is het goed voor je herstel om veel te knuffelen. Heb je een huisdier waar je graag mee knuffelt? Dit heeft dezelfde positieve werking!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…