Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom is zingen goed voor je gezondheid

Anja
2 min read

Zing jij ook altijd keihard mee met de radio terwijl het niet om aan te horen is? Vooral blijven doen! Zingen is naast leuk, namelijk ook nog eens goed voor je gezondheid. Hieronder vind je een aantal positieve bijwerkingen van zingen.

Beter sporten

Uit onderzoek van een Amerikaanse wetenschapper is gebleken dat je uithoudingsvermogen wordt vergroot door muziek tijdens het sporten. Ook leidt muziek en zingen af van de spierpijn die je door het sporten krijgt. Lekker muziek luisteren en keihard meezingen tijdens dat rondje hardlopen dus.

Leef langer door te zingen

Door regelmatig te zingen kun je langer leven! Zingen is een goede manier om je longen en je hart te trainen, daarnaast komen er endorfines vrij door te zingen, waardoor je je lekkerder voelt. Ook verbeter je je lichaamshouding en vergroot je je longcapaciteit.

Zingen bestrijdt pijn

Bepaalde "pijntjes", bijvoorbeeld de symtomen van het geïrriteerd darmsyndroom, kunnen verminderd worden door regelmatig te zingen. Het hormoon oxytocine komt vrij als je zingt, dit werkt pijnstillend. Daarnaast is de ademhaling van personen die veel zingen beter, dit kan het herstel na een operatie versnellen. Ook is het goed voor je hersenen om rgelmatig een deuntje te zingen.
 

Wordt er altijd geklaagd door je huisgenoten als je lekker aan het zingen bent? Voortaan heb je argumenten om heerlijk door te gaan met je liedje en kunnen ze er niks meer van zeggen. Zingen is namelijk reuzegezond! Tijdens zingen produceert je lichaam dezelfde feelgood hormonen die ontstaan door seks of het eten van chocolade.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…