Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 leukste wintersporten

Camille
3 min read

Bij wintersport denken de meeste mensen meteen aan skiën. Er zijn echter nog meer leuke activiteiten te doen in de sneeuw waar jong en oud plezier aan kan beleven. Dit zijn de 5 leukste wintersporten op een rij!

Bobsleeën

Voor liefhebbers van snelheid is dit echt een geweldige beleving! Bobsleeën kun je alleen doen of met 24 personen, hiervoor is er keuze uit verschillende soorten sleeën. Een belangrijke tip tijdens
bobsleeën is om het leunen tegen de wanden te vermijden, dit zorgt namelijk voor het afremmen van de snelheid. Op verschillende wintersportlocaties zijn er speciaal ingerichte bobsleebanen waar wedstrijden worden gehouden. Wie zelf niet de slede in durft kan altijd als toeschouwer genieten van het razendsnelle bobslee spektakel.

Langlaufen

Op het eerste gezicht lijkt deze sport veel op skiën, maar toch is het verrassend anders. Langlaufen is het glijdend ‘lopen’ op ski’s waarbij gebruik wordt gemaakt van twee stokken die tot oksel of schouderhoogte komen. Vanwege het lage instapdrempel om de techniek onder de knie te krijgen, wordt langlaufen aangeraden om op een rustig tempo, zonder stress te kunnen genieten van de wintersport. Het gaat bij deze sport niet om de snelheid, maar om de souplesse van de techniek.

Rodelen

Bij deze wintersport maak je gebruik van een slee waarmee je met je eigen lichaamsgewicht de snelheid en sturing bepaalt. Rodelen is net als veel andere wintersporten niet zonder gevaar, zorg daarom voor goed toezicht en probeer overdreven steile terreinen te vermijden. Populaire variaties bij het rodelen zijn; plat op de rug wegglijden op de slee. Door de gelijke gewichtsverdeling krijgt de snelheid een enorme boost!

Schaatsen

Schaatsen op natuurijs in de buitenlucht is een bijzondere ervaring. Als dit niet mogelijk is, is kunstijs natuurlijk een prima tweede keus. Bij deze klassieke wintersport is vooral het opbouwen van de schaatsconditie belangrijk om blessures te voorkomen. Voor jong en oud is er genoeg variatie te bedenken, zoals met behulp van een slee of aangepaste schaatsen om de stabiliteit op het ijs te vergroten.

Snowboarden

Snowboarden is ook een wintersport met een hoog ‘fun’ gehalte voor zowel beginners als gevorderden. Hogere snelheden kunnen worden behaald naarmate de ervaring, techniek en concentratie wordt verbeterd. Net als skiën en schaatsen is deze wintersport een flinke calorieverbrander omdat het zeer inspannend is voor het lichaam. Een goede warmingup is aan te raden om zoveel mogelijk plezier te kunnen beleven aan snowboarden.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…