Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dé beddentrends van dit moment

Fien De Bruycker
4 min read

Geschreven met input van De Suite

Wil je graag een nieuw bed kopen, maar heb je inspiratie nodig? Dan kan het lonen om eens een kijkje te nemen bij dé beddentrends van dit moment. Het kopen van een nieuw bed is altijd lastig. In 2020 was de boxspring bijvoorbeeld ontzettend populair. Wanneer je graag een bed met luxe uitstraling wilde, koos je al gauw voor een boxspring. Maar dit jaar zien we ook nieuwe trends op het gebied van moderne, luxueuze bedden, namelijk bedden met een houten frame en designbedden. Al deze soorten bedden vind je bij De Suite, waar ze ook nog volledig op maat gemaakt worden. Tegenwoordig is de slaapkamer meer dan slechts een plek om te slapen, en wordt deze ook persoonlijker ingericht. Bij de keuze van een bed staan we dan ook niet alleen stil bij het slaapcomfort, maar ook bij de uitstraling van het bed.

Bedden met een houten frame

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een massief houten bed. En dat is zo gek nog niet, want een bed gemaakt van pure materialen geeft een natuurlijke en stijlvolle uitstraling aan je slaapkamer. Eén van de populairste houtsoorten is eikenhout. Deze trendy houtsoort is ontzettend sterk en betaalbaar. Een bed met een frame van eikenhout gaat dan ook jarenlang mee en is tijdloos. Eikenhout is geliefd vanwege de mooie tekening, oftewel de lijnen van de boom die je ziet wanneer je deze doorsnijdt. Dankzij deze tekening en de neutrale kleur is eikenhout eenvoudig te combineren met iedere interieurstijl. Op het gebied van houten bedden is het opkomen van combinaties met andere materialen bovendien een grote trend. Zo zie je bijvoorbeeld steeds vaker bedden met een massief houten frame, gecombineerd met een lederen hoofdbord en stalen poten.

Luxe boxspring op maat

Zoals gezegd letten we bij het kiezen van een bed niet alleen meer op het comfort, maar ook op de uitstraling van het bed. We willen niet alleen een bed waar je comfortabel in kunt slapen, maar ook een die de juiste sfeer met zich meebrengt en past in ons interieur. Een grote trend van dit moment is toch wel een luxe boxspring op maat om zo het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer te creëren. Bedden op maat zijn ideaal, want je bepaalt zelf het format, het matras, de kleuren en het materiaal. Zo kun je het bed van je dromen samenstellen. Een boxspring biedt bovendien ontzettend veel comfort en ondersteuning.

De complete slaapkamer

Naast bedden op maat met een houten frame en luxe boxspring bedden op maat is er nog een trend die we dit jaar vaak terug zien bij De Suite: de complete slaapkamer. Zo is het een trend om je gehele slaapkamer aan te passen aan het bed dat je hebt gekozen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de vloer, bijpassende nachtkastjes, decoratie en andere aankleding, zoals gordijnen. Op die manier creëer je rust en eenheid in je slaapkamer. Bij een complete slaapkamer met een mooi bed hoort natuurlijk ook een bijpassend dekbedovertrek. Ook op het gebied van dekbedovertrekken komt de trend van luxe terug. Kies bijvoorbeeld voor een fluwelen of satijnen dekbedovertrek voor een luxe uitstraling.

Door Fien De Bruycker

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…